Butternut met mango-curry
Geef uw voorgerechten een verrassende twist met deze boter op smaak gebracht met Vikingzout. Een subtiele knipoog naar Scandinavië die perfect samenkomt met gerookte zalm en zorgt voor extra diepgang, finesse en karakter op het bord.

Ingrediënten
. 1/2 flespompoen
. 1 paprika (rood of geel)
. 1 blik kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
. 1 theelepel paprikapoeder
. 2 theelepels mango-curry
. 200 ml lichte room
. 200 ml kokosmelk
. Extra vierge olijfolie
. Zout en peper
BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de butternut en snijd hem in blokjes. Leg deze in een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olijfolie. Voeg 1 theelepel mango-curry, zout en peper toe en meng alles goed.
3. Zet de schaal 15 minuten in de oven om de pompoen voor te garen en mooi te laten geuren.
4. Verhit ondertussen wat olijfolie in een ruime pan of hapjespan.
5. Voeg de kikkererwten, de paprika en het paprikapoeder toe. Bak op middelhoog vuur tot de kikkererwten licht goudbruin en een beetje krokant zijn.
6. Voeg de geroosterde butternutblokjes toe, samen met 1 theelepel mango-curry, de kokosmelk en de room.
7. Roer alles goed door, proef en breng zo nodig verder op smaak. Laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen, met de deksel op de pan, tot de saus romig is en de groenten gaar zijn.
8. Serveer goed heet, eventueel met rijst of quinoa.

@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl