[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: aantal personen:

Butternut met mango-curry

Geef uw voorgerechten een verrassende twist met deze boter op smaak gebracht met Vikingzout. Een subtiele knipoog naar Scandinavië die perfect samenkomt met gerookte zalm en zorgt voor extra diepgang, finesse en karakter op het bord. 


https://www.cooklovers.nl/images829Hj//20251206_183.jpg

Ingrediënten

. 1/2 flespompoen
. 1 paprika (rood of geel)
. 1 blik kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
. 1 theelepel paprikapoeder
. 2 theelepels mango-curry
. 200 ml lichte room
. 200 ml kokosmelk
. Extra vierge olijfolie
. Zout en peper

 


BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil de butternut en snijd hem in blokjes. Leg deze in een ovenschaal en besprenkel met een scheutje olijfolie. Voeg 1 theelepel mango-curry, zout en peper toe en meng alles goed.

3. Zet de schaal 15 minuten in de oven om de pompoen voor te garen en mooi te laten geuren.

4. Verhit ondertussen wat olijfolie in een ruime pan of hapjespan.

5. Voeg de kikkererwten, de paprika en het paprikapoeder toe. Bak op middelhoog vuur tot de kikkererwten licht goudbruin en een beetje krokant zijn.

6. Voeg de geroosterde butternutblokjes toe, samen met 1 theelepel mango-curry, de kokosmelk en de room.

7. Roer alles goed door, proef en breng zo nodig verder op smaak. Laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen, met de deksel op de pan, tot de saus romig is en de groenten gaar zijn.

8. Serveer goed heet, eventueel met rijst of quinoa. 

De gebruikte Ingrediënten:

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster