Clafoutis met rood fruit en Likouala peper
Deze clafoutis met rood fruit krijgt extra diepte door de subtiele, bloemige scherpte van Likouala peper. Een elegant dessert waarin fris, romig en licht kruidig perfect samenkomen.
Ingredienten
. 100 g bloem
. 60 g suiker
. 4 eieren
. 300 ml melk
. 2 theelepels vanillebruine suiker
. 2 theelepels Likouala peper, gekneusd
. Een mix van frambozen, bramen en blauwe bessen (ca. 300 g)
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en boter een clafoutisschaal of taartvorm van circa 25 cm licht in
2. Zeef de bloem in een grote kom. Voeg de suiker, eieren, melk en vanillebruine suiker toe.
3. Kneus de Likouala peper en meng deze door het beslag.
4. Klop alles krachtig tot een glad en homogeen beslag.
5. Giet het beslag voorzichtig in de vorm en verdeel het rode fruit gelijkmatig over de bodem.
6. Plaats de clafoutis in de oven en bak ongeveer 20 minuten, tot het beslag goudbruin is en een ingestoken mes er schoon uitkomt.
7. De bovenkant moet licht gerezen en goudkleurig zijn.
6. Laat de clafoutis kort afkoelen voor het serveren.
7. Bestrooi eventueel met poedersuiker of serveer puur, of met een bolletje vanille-ijs of een lepel slagroom.

@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl