[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: aantal personen:

Gerookte Curry Gazpacho

Een verfijnde, koude soep waarin de frisheid van rijpe groenten wordt gecombineerd met de warme, rokerige diepte van gerookte curry. Ideaal als zomers voorgerecht of als verfrissend tussengerecht.

https://www.cooklovers.nl/images829Hj//20251216_213.jpgIngrediënten

. 6 rijpe tomaten
. 1 rode paprika
. 1/2 komkommer
. 1 kleine teen knoflook
. 1 kleine rode ui
. 3 eetlepels extra vierge olijfolie
. 1 eetlepel appelciderazijn
. 1 eetlepel gerookte curry
. 1 snufje fijn zout
. Versgemalen Kampot zwarte peper
. Koud water, naar behoefte




Bereiding

1. Ontvel de tomaten indien gewenst en verwijder de zaden. Ontdoe de paprika van zaadlijsten. Schil de komkommer, ui en knoflook.

2. Snijd alle groenten grof en doe ze in een blender.

3. Voeg de gerookte curry, appelciderazijn, olijfolie, zout en zwarte peper toe.

4. Mix alles tot een gladde soep. Voeg geleidelijk koud water toe tot de gewenste consistentie is bereikt.

5. Breng op smaak en stel de kruiding bij. Let vooral op de balans tussen smoked curry, zout en zuur.

6.Voor een extra glad resultaat kan de gazpacho worden gezeefd door een fijne zeef of chinois.

7. Laat minimaal 2 uur goed koelen in de koelkast en serveer ijskoud.

Serveertip

Serveer in gekoelde kommen of glazen. Werk eventueel af met een druppel olijfolie, een snufje smoked curry of versgemalen Kampot peper voor extra aromatische diepte.

De gebruikte Ingrediënten:

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster