Fajita’s met mango-currypasta
Geef uw voorgerechten een verrassende twist met deze boter op smaak gebracht met Vikingzout. Een subtiele knipoog naar Scandinavië die perfect samenkomt met gerookte zalm en zorgt voor extra diepgang, finesse en karakter op het bord.

Ingrediënten
. 4 grote tarwetortilla’s
. 2 filets scharrelkip
. 1 rijpe mango
. 1 rode paprika
. 1 rode ui
. Enkele slabladeren
. 2 eetlepels mango-currypasta
. 1 eetlepel olijfolie
. Sap van een halve limoen
. Zout en peper
BEREIDING
1. Snijd de kipfilets in reepjes. Snipper de rode ui en snijd de paprika in fijne reepjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een warme pan. Fruit de ui en paprika ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
3. Voeg de kipreepjes toe en bak ze rondom goudbruin in 5 tot 7 minuten.
4. Zet het vuur lager en voeg de mango-currypasta, de mangoblokjes en de kokosroom toe. Meng alles goed zodat de kip en groenten volledig bedekt zijn. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
5. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje limoensap.
6. Verwarm de tortilla’s kort in een droge pan of in de oven, enkele seconden per kant.
7. Beleg elke tortilla met een blad sla en schep er het kip-mango mengsel op.
Werk eventueel af met geraspte kaas, verse koriander en een paar druppels pittige saus naar smaak.
Eet smakelijk!

@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl