Kersengazpacho met rosé cava-azijn
Deze frisse kersengazpacho combineert rijpe tomaten met zoete kersen en de verfijnde zuren van rosé cava-azijn. Pistache voegt diepte en een subtiele nootachtige ronding toe, wat dit gerecht elegant en perfect in balans maakt.
Ingrediënten
. 800 g rijpe tomaten
. 60 g rode paprika
. 80 g komkommer
. 50 g rode ui
. 65 ml Gardeny rosé cava-azijn
. 800 g kersen (ontpit)
. 60 g gepelde pistachenoten
. 150 ml water
. 70 ml extra vierge olijfolie
. 1 of 2 teentjes knoflook (optioneel)
. Zout
Voor de garnering
. Feta
. Kersen
. Gemalen pistachenoten
Bereiding
1. Was de tomaten en de rode paprika en snijd ze in stukken.
2. Schil en snijd de komkommer en rode ui. Pel de knoflook indien gebruikt.
3. Doe alle gesneden groenten, de kersen, pistachenoten, rosé cava-azijn, water, olijfolie en zout in een blender.
4. Mix tot een gladde soep.
5. Zeef eventueel voor een extra fijne structuur en laat goed koelen in de koelkast.
6. Serveer de gazpacho met blokjes feta, kersen en gemalen of grofgehakte pistachenoten.
Werk naar smaak af met een scheutje Gardeny rosé cava-azijn en olijfolie.

@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl