Meloen gazpacho met appel azijn
Deze frisse, koude soep combineert rijpe tomaten met zoete meloen en een hint van munt. De lichte zuurte van appelazijn en de zachte structuur maken dit gerecht ideaal als zomers voorgerecht of verfrissende lunch.
Ingrediënten
. 1 kg rijpe tomaten
. 60 g groene paprika
. 80 g komkommer
. 50 g ui
. 800 g meloen
. 60 ml Gardeny appelazijn
. 100 ml water
. 70 ml extra vierge olijfolie
. Verse muntblaadjes
. 1 of 2 teentjes knoflook (optioneel)
. Zout
Bereiding
1. Was de tomaten en de groene paprika en snijd ze in blokjes.
2. Reinig, schil en snijd vervolgens de meloen, komkommer en ui en zet alles apart.
3. Pel de knoflook en doe alle gesneden ingrediënten in een blender samen met de appelazijn, het water, de muntblaadjes en de olijfolie.
4. Mix alles tot een glad geheel. Breng op smaak met zout, meng nogmaals en zet in de koelkast tot serveren.
5. Serveer eventueel gezeefd.
6. Garneer met blokjes meloen, plakjes komkommer en verse muntblaadjes.
Werk af met een scheutje appelazijn en olijfolie naar smaak.

@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl