[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: aantal personen:

Gazpacho van sinaasappel met vermoutazijn

Deze frisse gazpacho combineert rijpe tomaten met de zoete, zonnige tonen van sinaasappel en de aromatische diepte van vermoutazijn. Geserveerd ijskoud en begeleid door een klassieke gilda is dit een elegant, licht en uitgesproken mediterraan gerecht.

https://www.cooklovers.nl/images829Hj//20251213_208.jpgIngrediënten

. 1 kg rijpe tomaten
. 60 g groene paprika
. 80 g komkommer
. 50 g zoete ui
. 65 ml Gardeny vermoutazijn
. 400 ml vers sinaasappelsap
. 60 ml water
70 ml extra vierge olijfolie
. 1 of 2 teentjes knoflook (optioneel)
Zout
. Ibarra chilipepers
. Ansjovis (uit blik)
. Gevulde olijven

Bereiding

1. Was de tomaten en de rode paprika en snijd ze in stukken.

2. Reinig, schil en snijd de komkommer en zoete ui. Pel de knoflook.

3. Doe alle gesneden ingrediënten in een blender samen met het sinaasappelsap, de vermoutazijn, het water, zout en de olijfolie.

4. Mix tot een gladde soep.

5. Zeef eventueel voor een fijnere structuur en laat goed koelen in de koelkast tot serveren.

6. Maak ondertussen de gildas door olijven, ansjovis en Ibarra chilipepers aan een prikker te rijgen.

7. Serveer de gazpacho goed koud, met per persoon één gilda. 

Werk eventueel af met een scheutje Gardeny vermoutazijn en olijfolie naar smaak.

De gebruikte Ingrediënten:

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster