[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: aantal personen:

Herfstsoep van butternutpompoen, wortel en Timur-bes

Deze herfstsoep combineert de zachte, zoete smaken van butternutpompoen en wortel met de frisse, citrusachtige toets van Timur-bes. Warm, geurig en licht kruidig. Een troostrijke soep die perfect past bij koelere dagen en laat zien hoe specerijen een eenvoudig gerecht net dat beetje extra kunnen geven.


https://www.cooklovers.nl/images829Hj//20251206_185.jpg

Ingrediënten

. 500 g butternutpompoen
. 3 wortels
. 1 ui
. 1 teentje knoflook
. 700 ml groentebouillon
. 100 ml kokosroom (of crème fraîche)
1 eetlepel olijfolie
. 1 theelepel gemalen Timur-bes
Zout

 


BEREIDING

1. Schil de butternutpompoen, wortels en ui en snijd alles in grove stukken.

2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de fijngesneden ui en knoflook 2 tot 3 minuten, tot ze glazig zijn.

3. Voeg de stukken butternut en wortel toe en bak deze nog 5 minuten licht aan.

4. Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep vervolgens 25 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan, tot de groenten gaar zijn.

5. Pureer de soep tot een gladde, romige structuur. Voeg de kokosroom toe, breng op smaak met zout en roer goed door.

6. Bestrooi de soep vlak voor het serveren subtiel met fijn gemalen Timur-bes. De frisse, citrusachtige tonen geven een mooie spanning aan de zachte zoetheid van de groenten.


Eet smakelijk!

De gebruikte Ingrediënten:

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster