Herfstsoep van butternutpompoen, wortel en Timur-bes
Deze herfstsoep combineert de zachte, zoete smaken van butternutpompoen en wortel met de frisse, citrusachtige toets van Timur-bes. Warm, geurig en licht kruidig. Een troostrijke soep die perfect past bij koelere dagen en laat zien hoe specerijen een eenvoudig gerecht net dat beetje extra kunnen geven.

Ingrediënten
. 500 g butternutpompoen
. 3 wortels
. 1 ui
. 1 teentje knoflook
. 700 ml groentebouillon
. 100 ml kokosroom (of crème fraîche)
. 1 eetlepel olijfolie
. 1 theelepel gemalen Timur-bes
. Zout
BEREIDING
1. Schil de butternutpompoen, wortels en ui en snijd alles in grove stukken.
2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de fijngesneden ui en knoflook 2 tot 3 minuten, tot ze glazig zijn.
3. Voeg de stukken butternut en wortel toe en bak deze nog 5 minuten licht aan.
4. Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep vervolgens 25 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan, tot de groenten gaar zijn.
5. Pureer de soep tot een gladde, romige structuur. Voeg de kokosroom toe, breng op smaak met zout en roer goed door.
6. Bestrooi de soep vlak voor het serveren subtiel met fijn gemalen Timur-bes. De frisse, citrusachtige tonen geven een mooie spanning aan de zachte zoetheid van de groenten.
Eet smakelijk!

@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl