[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: 50 minuten aantal personen: 4

Aubergine-tajine tartaar

-Recept van Peter Busser-

Ingrediënten:

WIJNADVIES:

Aubergine heeft van zichzelf geen sterke smaak, maar absorbeert de smaken van de ingredienten waarmee het is bereid. In dit geval de kaas en tomaatjes.
Ik adviseer dan ook een stevige, rode wijn met donkere, licht bittere hedgerow fruit sensaties (kersen, pruimen en vlierbessen). Zoals wijn die wij uit Puglia Italie importeren:

Primitivo I.G.T. Picuraru

En als je een witte wijn prefereert te schenken bij dit heerlijke gerecht dan adviseer ik de Riesling La Roche van Weingut Kramer uit Rheinhessen:  De reden hiervoor is dat de fruitige tonen en de levendige zuurgraad van de Riesling helpen de kruiden van de Tajine te dragen en de uitgesproken rijkdom in evenwicht te brengen. De volle body en mooi gerijpte tonen en 'Gout de Petrol' van de La Roche zijn weer een pracht match met de aubergine en kaas.

Riesling La Roche

Voeg alle producten toe


BEREIDING


Verwarm een oven voor op 180 graden. Prik met de punt van een scherp mes kleine gaatjes in de schil van de aubergine. Laat de aubergines in de schil poffen gedurende 30 tot 40 minuten of tot ze volledig zacht zijn. Leg de teentjes knoflook en een paar kerstomaatjes erbij. 

Als de aubergines gaar zijn, de schil verwijderen en het vruchtvlees tot een soort tartaar snijden. Haal de gegaarde knoflook uit het schilletje en wrijf fijn. Naar smaak toevoegen aan de aubergine-tajine tartaar. Kruiden met de tajine mix en eventueel zout en peper. Houd rekening met de gewenste serveertemperatuur. 

Verhoog de temperatuur van de oven. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Strooi de parmezaan erover en laat in de oven bakken tot de kaas gesmolten is en wat kleur aanneemt. Houd een paar minuten aan, maar controleer regelmatig. Buiten de oven af laten koelen en in stukken breken. 

Halveer de resterende kerstomaatjes en laat kort marineren met een kleine scheutje chardonnay azijn, een beetje olijfolie en wat zout en peper. Zet weg tot gebruik. 

Presenteren naar eigen inzicht en wens. Maak bijvoorbeeld een quenelle van de tartaar, serveer met gemarineerde en geroosterde tomaatjes, een parmezaankoekje en wat vers basilicum voor kleur en frisheid.

De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn:

Tajine Specerijen Mengsel

60 gram
Als u tajines wilt bereiden hoeft u dat niet perse te doen met een Tajine-Pot. Zet gewoon uw pan op een laag vuur. Ideaal vlees dat veel gebruikt wordt bij de bereiding van tajines zijn, lam (...)
5.96 6.50
Nu bestellen

Chardonnay Azijn

250 ml
Een zachte neutrale witte wijnazijn geproduceerd van 100% chardonnay wijn. Deze azijn verhoogt de smaken van appel, peer en nectarines in salades, maar is ook zeer goed inzetbaar om als basi (...)
5.14 5.60
Nu bestellen

Arbequina Olijfolie Extravergine

250 ml
Een heldere olijfolie met de fruitige geur van banaan en appel, een frisse groene geur van tomaat, artisjok, venkel en noten (amandelen), een romig mondcontact met een zoete smaak die overga (...)
11.88 12.95
Nu bestellen

Fleur de Sel Madagascar

90 gram
Strooi wat van dit zout op een eitje, salade of hoofdgerecht. Gebruik Fleur de sel nature op een schoteltje aan tafel en niet in de molen. De delicate smaak sensatie komt dan tot haar volle (...)
7.06 7.70
Nu bestellen

Tellichery Peper

60 gram
Door onder andere haar citrus-aroma’s zal ze gerechten als gebraden snoekbaars, zwezerik, scharrelkip of geitenkaas nog meer tot hun recht laten komen. Versgemalen over oesters ook heerlij (...)
6.42 7.00
Nu bestellen

Primitivo I.G.T. Picuraru

750 ml
Een donker robijn rode wijn met aroma's als zwart fruit, blauwe bessen, vijgen, tabak, koffie, kaneel, vanille en leer-aardsheid. Arome de bouche bramen- en fruitcompote met ronde frisse tan (...)
15.00 18.15
Nu bestellen

Riesling La Roche

750 ml
Een helder goudkleurige riesling met aroma's als limoen, petrol, mineralen, abrikoos, bloesem en bijenwax. Een vol rond mondgevoel met een uiterst lange aangename afdronk met de gout de petr (...)
18.60 22.50
Nu bestellen

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster