[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: 50 minuten aantal personen: 2

Dorade in een zoutkorst

Bijzonder ingrediënt : Paradijszaad ofwel Maniguette peper

Deze peper komt uit Kameroen en het zijn de zaadjes van een rietachtige plant. Het zaad heeft een milde pepersmaak en een subtiele bloemen smaak. Denk aan violen en rozen. In de Marokkaanse keuken wordt er wel veel mee gewerkt.

Ingrediënten

WIJNADVIES:

Verdejo ERRE van Bodegas Herrero

Voeg alle producten toe


Bereiding

Maak de dorades goed schoon van binnen

Verwijder de vinnen en de staart en de schubben (doet de visboer meestal voor je)

Snij de citroen in 6 plakjes

Vul de dorades met citroen en een flink aantal toppen dille. Ik heb een dakje dille toppen standaard in de vriezer

Maal de manigette peper fijn in een vijzel

Maak aan beide zijde van de vis met een scherp mes voorzichtig 2 snede in de breedte tot aan de graad. Als je geen manigette peper hebt hoef je de snede niet te maken

Vul de speetjes met de fijn gemalen peper

Maak het zeezout een beetje nat met een kopje water en meng goed

Leg op de bodem van de bakplaat een laagje zeezout (2 cm)

Leg de vissen op het zout en bedek ze met het overgebleven zout

De vissen moeten helemaal bedenkt zijn en druk het zeezout goed aan. Doordat je het zeezout nat hebt gemaakt blijft het beter liggen en bakt het in de oven tot een harde korst

Zet de vis in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 25 minuten

Hak met een groot mes of keuken bijl de korst voorzichtig in stukken zonder de vis te beschadigen

Verwijder zo veel mogelijk zout bijvoorbeeld met een kwastje

Leg de is om een schaal en verwijder het vel van de bovenkant

Nu kun je het vlees er voorzichtig uit halen

Als de ene kant op is draai je de vis om en ga je verder met de andere kant

Doordat de vis nog zijn vel heeft trekt het zout niet in de vis maar wel de kruiden en citroen die je erin stopt. De vis blijft door deze bereiding heel erg sappig en behoud al zijn geweldige smaak. Je kan de vis met allerlei kruiden vullen denk aan dragon, peterselie, citroenmelisse, basilicum, tijm, uien en knoflook. Ik kies meestal voor een of twee kruiden met citroen. Ik heb recepten gelezen dat er in plaats van water witte wijn wordt gebruikt om het zout nat te maken. Ook wordt er wel eiwit gebruikt dit raad ik af. Ik wil het zout graag zou schoonmogelijk houden om het nog een paar keer her te gebruiken. In plaats van dorade kan je ook zeebaars gebruiken.

Ik heb er tomaten uit de oven bij geserveerd en een puree van pastinaak en zoete aardappel.

GRIJS & GROF zout Ile de Re

1000 gram
Met dit zout voeg je complexiteit toe aan je gerechten en haal je de smaken subtiel maar zeer merkbaar naar boven. Perfect voor in je Vanille ijs of chocolade fondue, bereiden en verfijnen v (...)
5.50 6.00
Nu bestellen

Gedroogde Dille

15 gram
Deze gevriesdroogde dille uit Frankrijk word veel gebruikt in de europese en aziatische keuken en heeft veel van de intensiteit van de verse dille behouden. Denk aan gravlax (zalm), borsjt, (...)
4.27 4.65
Nu bestellen

Kororima Paradijszaad

60 gram
In de gastronomische keuken wordt het als een vervanging voor peper gebruikt en als smaakmaker voor gerechten. Het gaat perfect samen met gestoofd rundvlees of gegrilde rode mul. Het harmo (...)
8.07 8.80
Nu bestellen

Verdejo Erre

750 ml
Een goudgele, soepele, frisse witte wijn met de geur van lychee, peer, perzik en citrus. Een zacht rond mondcontact, uitlopend in een soepele, licht zoet bittere en frisse afdronk.
9.88 11.95
Nu bestellen

 

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster