[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: 50 minuten aantal personen: 2 personen

Geroosterde bloemkool met Vadouvan

Bloemkool is van zichzelf zacht, romig en neutraal. Precies daardoor vormt het het ideale canvas voor specerijen die karakter geven. Vadouvan brengt direct diepe, warme aroma’s van ui, knoflook, lichte rook sensaties en subtiele zoetheid. Wanneer je bloemkool roostert met een beetje olie en een vleugje Vadouvan ontstaat er een gerecht dat tegelijk fris, romig en hartverwarmend kruidig is.

Het resultaat is comfortfood met finesse. Simpel, culinair en altijd verrassend.

 https://www.cooklovers.nl/images829Hj//20251105_180.jpg

Ingrediënten

 

 

 

Bereiding

  1. Verwarm oven voor op 180°C. Snijd bloemkool in plakken van 3–4 cm.
  2. Leg op bakplaat, besprenkel met olijfolie en fleur de sel.
  3. Verhit olijfolie, bak vadouvan 2 minuten om aroma vrij te laten komen.
  4. Giet vadouvan over bloemkool, leg boter op elke plak.
  5. Rooster 20 minuten, draai om en rooster nogmaals 20 minuten.
  6. Maak saus van bloemkoolrestjes, room, peper en zout.

Serveer saus met geroosterde bloemkoolplak, eventueel met citroenkip (kip gemarineerd of bereid met citroen als belangrijkste smaakmaker).

 

De gebruikte Ingrediënten:

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster