[ERROR]

Het verhaal achter onze producten met truffel

De geschiedenis van de familie Savini gaat terug tot de jaren '20. Al 4 generaties.  Giuseppe Savini was een boer uit Balconevisi, een klein stadje op de heuvels bij San Miniato. Zijn passie was om op truffeljacht te gaan met zijn trouwe hond. Een van zijn zoons Zelindo was verantwoordelijk voor weelderige diners en lunches ter ere van de gasten van Gambacastelli. En deze bestonden altijd uit wild, olijfolie en wijn, en een andere vrucht van het bos ontbrak nooit: truffel!

In die tijd was truffel niet zo bekend, maar die heren uit Noord-Italië, uit Lombardije en Piemonte die vooral de overvloed aan witte truffel op deze tafels zagen, begonnen naar Zelindo te verwijzen voor het kopen van truffels die hij doordeweeks kon verzamelen bij andere truffeljagers.

Zelindo koopt een kruidenierswinkel met bar in Montanelli, een dorpje dat behoort tot de gemeente Palaia, vlakbij San Miniato, het rijkste gebied van jagers en truffeljagers. Door de bar te leiden en de hele dag met truffeljagers om te gaan kan hij zich op het juiste moment terugtrekken in de achterkant van de winkel om truffels te kopen en te verkopen, weg van nieuwsgierige blikken.
De zoon van Zelindo, Luciano (destijds jonge banketbakker en groot kookliefhebber), met een sterke passie voor truffel in zijn DNA zorgt samen met zijn vrouw Carla voor de bar.
Luciano vergezelt en helpt Zelindo bij zijn bezoeken aan de truffeljagers halverwege Piemonte en Milaan en bij zijn onderhandelingen. Al snel wordt Luciano de belangrijkste referentie voor restaurants en lokale delicatessen.

Bekijk onze heerlijke producten met truffel

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster