[ERROR]

PROWEIN 1999 - 2023

Ik haal mijn energie uit het vele reizen, andere culturen te proeven, nieuwe eerlijke producten te ontdekken die door onze 'moeder aarde' aan ons worden 'gegeven', de producenten van de producten die wij importeren te leren kennen en te begrijpen, de unieke vergezichten en aroma's van de pracht gebieden die ik mag bezoeken te genieten. En Drank en Food import voor ons bedrijf Cavad'or exclusives zijn mijn het fantastische rijtuig waarmee ik dit allemaal kan doen dat mij in staat stelt dit alles te mogen ervaren. 

Omdat die reizen relatief veel tijd kosten zijn wijn- en foodbeurzen een zeer efficiënte en inspirerende  andere wijze om al die wijdverspreide producenten te ontmoeten en hun nieuwe producten 'bij te praten en bij te proeven'. 

Al sinds mijn vader en ik cava, wijnen en food importeren bezoeken wij de Prowein in Düsseldorf.   

Slechts 2 uur rijden vanaf ons werkpand in Hoevelaken en met een fijne overnachting buiten Düsseldorf is dit een zeer goed te betalen manier om heel Europa fictief af te reizen naar al mijn 'drank-producenten' en eventuele Argentijnse Malbecs te vinden. 
 
prowein-loods
 

PRODUCENTEN LEREN KENNEN OP DEZE BEURS

De afgelopen jaren stonden voor mij niet direkt  in het teken van het vinden van nieuwe producenten om een samenwerking mee te starten. Desalniettemin ben ik op deze beurs toch een aantal samenwerkingen gestart:

Bijvoorbeeld Netzl uit Oostenrijk, Tobias Kramer uit Duitsland, Fazio uit Sicilie, Franco Francesco uit Piemonte en Vieira de Sousa uit Portugal Douro.

NIEUWE PRODUCTEN

Dit jaar is begonnen met aanvragen van een aantal restaurants waarmee wij een goede samenwerking hebben. Vanwege vertrouwen in ons wegens eerder bewezen diensten maakten dat zij ons vroegen om wjinkaarten nog breder in te gaan vullen. 

Dat betekende dat wij naast wijnen die we reeds importeerden ook veel nieuwe wijngebieden gingen ontdekken. Aanvragen van samples en het bezoeken van nieuwe wijnhuizen vulden onze eerste maanden van dit jaar ... en met heel goed gevolg.

Deze aanvragen waren ook een goede reden om de Prowein een aantal dagen te bezoeken. Zo konden we naast onze bekende producenten ook onze nieuwe producenten en hun producten beter leren kennen.

prowein-lagar-de-costa

PRODUCENTEN NIEUW

Wijn producenten met wie wij dit jaar een samenwerking zijn gestart die wij op deze beurs ontmoetten waren:

Lagar de Costa uit Galicie
Arroyo uit Ribera del Duero
Pazo de Monterrey
Premisa
Karl May uit Rheinhessen (wijn nog niet verwerkt in CookLovers ... pracht 'Spatburgunder ofwel Pinot Noir)

PRODUCENTEN MET WIE WIJ REEDS SAMENWERKEN

Wijn producenten met wie wij al samenwerken en op de beurs hebben ontmoet:

Tobelos uit Rioja Spanje
Weingut Kramer uit Rheinhessen Duitsland
Torre Zambra
Sarah Selections

EEN PAAR LEUKE FEITJES

Deze beurs herbergt 3 dagen lang ongeveer 5.500 wijnhuizen uit meer dan 60 landen en ontvangt 61.500 bezoekers. 13 grote hallen gevuld met vaak de meest prachtig aangeklede stands gevuld met wijnen, champagnes, cava, likeuren, ports ...
De beurs word al meer dan 25 jaar georganiseerd.

VOLGEND JAAR

Zolang deze beurs blijft bestaan, zal ik deze bezoeken.
. En hier afspraken maken om datzelfde jaar bijvoorbeeld met afnemers van ons een bezoek aan ze te brengen. 
. En nieuwe Vintages te proeven.
. En eventueel nieuwe producenten te ontmoeten, die ik op de Vinexpo Parijs nog niet heb mogen ontmoeten.

. En de vriendschap te vieren die wij met onze leveranciers hebben opgebouwd, middels 'top Duits culinairs' op ons bord en ... de Wijn in ons glas ... daar komen we wel uit.

duits-culinair

 

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster