Onze kookvideo's en recepten
Heerlijke recepten en achtergrond informatie bij onze producten.
Mediteraanse recepten | Europese recepten | Hoofdgerechten | Lunchgerechten | Nagerechten | Vegan recepten | Vegetarische recepten
Worteltaart met catalaanse vinaigrette
Al in de 10e eeuw gebruikten Arabische chefs wortels als zoetstof in desserts. De moderne oranjewortel werd echter pas in de 17e eeuw door de Nederlanders verbouwd. Het eerste recept voor worteltaart verscheen in 1827 in een Frans kookboek in Groot-Brittannië.
45 minuten2 personen
Kip Bretonse Curry Surinaamse stijl
Een heerlijk recept in samenwerking met Daniel Elsau.Ingrediënten van Cooklovers.
Vanaf het moment dat Daniel Elsau en ik elkaar hebben ontmoet werkt hij met onze producten in de keuken. Met dit gerecht heeft hij zich laten inspireren door zijn Surinaamse roots. Door niet een Curry de Madras of een Kerrie [...]
90 minuten8 personen
Recept Kabocha cake ook wel Pompoen Cake japanese style
Kabochabrood is een heerlijke cake met gepureerde kabocha en kruiden, gebakken in een rechthoekige vorm. Kabocha (かぼちゃ), ook wel "Japanse pompoen" genoemd, heeft een donkergroene schil en zoet, oranje vruchtvlees. De smaak lijkt op een kruising tussen pompoen en zoete aardappel.
30 minuten4 personen
Vis blanquette met Bretonse Curry
Vandaag bieden we je een heerlijke visblanquette met Bretonse Curry om te delen met vrienden of familie. De visblanquette is afgeleid van de traditionele kalfsblanquette en is een vriendelijk en gemakkelijk te maken schotel. Dus besloten we het op onze eigen manier te bereiden met onze smakelijke Bretonse Curry.
Maar wat is Br[...]
Ananas met honing-sinaasappelbloesem-azijn, karamel en ijs
Zoetzuur met sinaasappelhoning * 2 families, 5 generaties, een nieuwe bitterzoete azijn… Fruitig, voortreffelijk zoet en vol nuances, het behoudt perfect de kwaliteiten van de ingrediënten.
210 minuten2 personen
Panna Cotta met Vanille
Een heerlijk recept in samenwerking met Daniel Elsau.Ingrediënten van Cooklovers.
Vanaf het moment dat Daniel Elsau en ik elkaar ontmoetten werkt hij met onze producten in de keuken. Het specialisme van Daniel Elsau is patisserie. Laat u inspireren door zijn Panna Cotta recept en geniet van onze top Reciotto wijn als [...]
Pittige Colombokip
Colombo wordt ook wel West-Indische curry genoemd. Het is zowel een mengsel van kruiden als curry of zelfs massala. Het is ook een traditioneel Indiaas gerecht dat sinds de 19e eeuw een veelgebruikt gerecht is in Frans West-Indië.
30 minuten4
Ceviche van Zalm Japanse Stijl
Een heerlijk recept in samenwerking met Frank Los. Ingrediënten van Cooklovers.
Ceviche is een van oorsprong Latijns Amerikaans gerecht. Het is een gerecht bereid met verse rauwe vis dat de laatste tijd onwijs populair is geworden over de hele wereld.
Kabeljauwacras en colombosaus
Deze heerlijke kabeljauwbeignets, een emblematisch gerecht uit de West-Indische keuken en haar culturele en culinaire diversiteit, worden traditioneel warm geserveerd als aperitief of als voorgerecht.
120 minuten4 personen
Mezze Maniche gevuld met Gamba in Bisquesaus met Kokkels en Zoet-Zuur
Een heerlijk recept in samenwerking met Machiel Seyferth.Ingrediënten van Cooklovers.
Machiel Seyferth en Daniël Schuringa gaan al vele jaren terug. Ze werken al samen vanaf de opening van Barça in Amsterdam tot Zuijders nu in Arnhem.
Canard au Curry Royal
Recept voor eendcurry is een gerecht rijk aan smaak en kruiden, geliefd om zijn unieke combinatie van malsheid van eend en romige saus. Eend, met zijn licht vettige en diepe vlees, past perfect bij de specerijen en kruiden die typisch zijn voor curries.
Geroosterde auberginerolletjes des Aborigenes
Probeer ook deze heerlijke auberginerolletjes eens, eenvoudig te maken en op smaak gemaakt met onze aboriginal kruiden- en specerijen melange.
Aboriginals, de inheemse bewoners van Australië, gebruiken al duizenden jaren inheemse planten uit de Australische, hete droge woestijnen e[...]
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl