Onze kookvideo's en recepten
Heerlijke recepten en achtergrond informatie bij onze producten.
Mediteraanse recepten | Europese recepten | Hoofdgerechten | Lunchgerechten | Nagerechten | Vegan recepten | Vegetarische recepten
Recept voor kerststronk met hazelnootpasta
De kerststronk, ook wel bekend als kerststam, kerstboomstam of Bûche de Noël, is een traditioneel nagerecht dat vooral rondom de kerstdagen wordt geserveerd in landen zoals België, Frankrijk, Quebec, Libanon, Vietnam en andere christelijke Franstalige landen, evenals in het Verenigd Koninkrijk. Dit feestelij[...]
Muffins met 'sucre fou' (gekke suiker) en vanille
De moderne muffin heeft wortels die teruggaan tot de 10e eeuw, maar het idee van een muffin-achtig gebak dateert zelfs uit de tijd van de oude Egyptenaren.
Ingrediënten
. 15[...]
30 minuten4 personen
Zalm met Trappeur specerijen
Het principe van dit recept is om de zalm alleen op de huidzijde te koken en hem halverwege de bereiding van de grill te halen: het resultaat geeft een zeer vochtige en zeer smaakvolle zalm.
30 minuten4 personen
Pompoencurry
Al ruim een maand geleden deed de herfst zijn intrede.
Het seizoen van warme herfstkleuren, frisse ochtenden, koele nachten en typische Herfst producten zoals pompoen, goudreinette en stoofpeertjes.
2 specerij mengsels die curry gerechten met hartige, zoete en aardse aroma’s warm, diep en rijk maken zijn Curry de Madras en Ma[...]
Romige Scalivada op toast
Escalivada is een traditioneel groentegerecht uit Catalonië, Spanje. De naam komt van het Catalaanse ‘escalivar’, wat ‘in de as koken’ betekent. Het grillen van de groenten boven open vuur geeft een rokerige smaak en versterkt de natuurlijke zoetheid.
55 minuten6 personen
Franse Peperkoek ofwel Pain d'Epices Terre Exotique style
Volgens Maguelonne Toussaint-Samat werd pain d'épices populair in Reims, gebaseerd op een recept uit Bourges. Het kreeg bekendheid door Karel VII en zijn maîtresse Agnes Sorel. De honin[...]
Tiramisu met hazelnootpasta
Tiramisù is tegenwoordig een van de beroemdste desserts ter wereld en wordt vaak gezien als het ultieme moderne Italiaanse nagerecht. De naam Tiramisù komt uit het Treviso-dialect en betekent letterlijk "haal me op", wat verwijst naar de opkikker die het gerecht zou geven door de combinatie van koffie en cac[...]
50 minuten2
Dorade in een zoutkorst
Bijzonder ingrediënt : Paradijszaad ofwel Maniguette peper
Deze peper komt uit Kameroen en het zijn de zaadjes van een rietachtige plant. Het zaad heeft een milde pepersmaak en een subtiele bloemen smaak. Denk aan violen en rozen. In de Marokkaanse keuken wordt er wel veel mee gewerkt.
Ingrediënten
[...]
Kalkoen gevuld met de warme smaken van 'Kerst'
Een snufje 'kerstzout' voegt zoveel warms toe aan dit gerecht met ingredienten als Fleur de sel, anijs, kaneel, gember, groene kardemom, steranijs, zwarte peper, nootmuskaat, paprika, kruidnagel en koriander.
30 minuten4 personen
Risotto van carnaroli rijst, truffel tapenade, coquille met aboriginal kruiden, rucola & umibudo
Een heerlijk recept in samenwerking met Gaby de Gruil.Ingrediënten van Cooklovers.
Gaby de Gruil en Daniel Schuringa kennen elkaar, doordat Gaby, terwijl hij chef was in de keuken van 't Bergpaviljoen in Amersfoort, veel met on[...]
30minuten2 personen
Fine Claire Oesters met een creme van Harissa, Sushi - & Riesling azijn
Een heerlijk recept in samenwerking met Gaby de Gruil.Ingrediënten van Cooklovers.
Gaby de Gruil en Daniel Schuringa kennen elkaar uit de tijd dat Gaby als chef in de keuken van 't Bergpaviljoen in Amersfoort, veel met onze producten werkte.
Zijn spe[...]
30 minuten4 personen
Tzatziki met Kombu
Tzatziki is een Grieks gerecht gemaakt van yoghurt en komkommer. Dat het een gerecht is dat al lang bestaat is zeker; er is een recept gevonden dat dateert uit 1876. Er gaan verhalen dat tzatziki oorspronkelijk afkomstig is uit India, waar een vergelijkbaar gerecht, raitasaus, bestaat. Het zou naar Griekenland zijn gekomen via Perzië, en de n[...]
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl