Onze kookvideo's en recepten
Heerlijke recepten en achtergrond informatie bij onze producten.
Mediteraanse recepten | Europese recepten | Hoofdgerechten | Lunchgerechten | Nagerechten | Vegan recepten | Vegetarische recepten
30 minuten4 personen
Pompoencurry
Al ruim een maand geleden deed de herfst zijn intrede.
Het seizoen van warme herfstkleuren, frisse ochtenden, koele nachten en typische Herfst producten zoals pompoen, goudreinette en stoofpeertjes.
2 specerij mengsels die curry gerechten met hartige, zoete en aardse aroma’s warm, diep en rijk maken zijn Curry de Madras en Ma[...]
Romige Scalivada op toast
Escalivada is een traditioneel groentegerecht uit Catalonië, Spanje. De naam komt van het Catalaanse ‘escalivar’, wat ‘in de as koken’ betekent. Het grillen van de groenten boven open vuur geeft een rokerige smaak en versterkt de natuurlijke zoetheid.
30 minuten
Geroosterde amandelen met Colombo specerijen
Ingrediënten:
250 gram rauwe blanke amandelen
4 eetlepels Arbequina Olijfolie van La Boella Moli La Coloma
Fleur de sel Madagascar van Terre Exotique
Worteltaart met catalaanse vinaigrette
Al in de 10e eeuw gebruikten Arabische chefs wortels als zoetstof in desserts. De moderne oranjewortel werd echter pas in de 17e eeuw door de Nederlanders verbouwd. Het eerste recept voor worteltaart verscheen in 1827 in een Frans kookboek in Groot-Brittannië.
Geroosterde auberginerolletjes des Aborigenes
Probeer ook deze heerlijke auberginerolletjes eens, eenvoudig te maken en op smaak gemaakt met onze aboriginal kruiden- en specerijen melange.
Aboriginals, de inheemse bewoners van Australië, gebruiken al duizenden jaren inheemse planten uit de Australische, hete droge woestijnen e[...]
25 minuten4
Broccoli salade met saus van Port Azijn
INGREDIËNTEN
300 gram broccoli
100 gram wortel
100 gram paprika
1/2 rode appel
10 gram zeewier voor salade (optioneel)
40 gram Veenbessen, zonnebloempitten en pompoenpitten
25 minuten4
Knapperige kaassalade met hazelnootvinaigrette
Ingrediënten
Sla mengsel
1 nectarine of mango
4 vijgen
Filodeeg
Boter
Geitenkaas
Gemalen pistachenoten
Not[...]
15 minuten4 personen
CHIMICHURRI SAUS
Chimichurri, een mengsel van kruiden en specerijen, wordt gebruikt als marinadebasis of als bijgerecht. Zeer populair in Argentinië, het begeleidt vlees bereid op de barbecue, tijdens "asado's", spontane gezellige avonden en echte Argentijnse rituelen.
Bereiding
Combineer alle volgende ingrediënten in een grote kom:
.[...]
Groentecrumble met Curry Royal
Groentecrumble is een smakelijk gerecht van geroosterde groenten, afgedekt met een krokante, kruimelige topping.
Ingrediënten
. 4 wortels, in plakjes gesneden. 2 courget[...]
50 minuten4
Aubergine-tajine tartaar
-Recept van Peter Busser-
Ingrediënten:
2-3 aubergines
2 teentjes knoflook, ongepeld
kerstomaatjes
parmezaanse kaas, geraspt
basilicum blaadjes, vers
Mrouzia tajine mix van Terre Exotique[...]
15 minuten4
Idiazábal kaas (traditionele schapenkaas) , granaatappel, peer en spinaziesalade met pistachevinaigrette
Idiziabel kaas is een ambachtelijke kaas uit Baskenland, gemaakt van rauwe schapenmelk. Het heeft een uniek rokerig aroma en een milde, intense smaak. De kaas is stevig van textuur met een romige ondertoon en wordt wereldwijd gewaardeerd [...]
104
Ingrediënten:
. 100 gram boekweitmeel. 200 ml melkPS: houd de melk en het meel nog even bij de hand, soms heb je nog een beetje van het een of andere nodig.. 50 gr gehakte hazelnoten. 1 ei. 1 theelepel
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl