Geraspte wortels met sinaasappel en kaneel
Deze frisse en lichtzoete salade van geraspte wortel en sinaasappel krijgt extra diepte door kaneel, koriander en een subtiele crunch van sesamzaadjes. Een elegant bijgerecht of lichte lunch, waarin fris, kruidig en zacht perfect samenkomen.
Ingredienten
. 4 grote wortels
. 2 sinaasappels (1 voor sap, 1 voor partjes)
. 1 tl kaneelpoeder
. 1 el honing
. 2 el olijfolie
. 1 el citroensap
. 1 tl korianderpoeder
. 1 tl fijngehakte peterselie
. 1 tl 7-sesamzaadjesmix
. 1 handje rozijnen
. Zout en peper
Bereiding
Wortels voorbereiden
1. Schil de wortels en rasp ze fijn.
Sinaasappel voorbereiden
2. Pers het sap uit één sinaasappel.
3. Schil de tweede sinaasappel en snijd deze in partjes zonder wit vlies (supremes).
Dressing maken
4. Meng in een kom het sinaasappelsap, de olijfolie, het citroensap, de honing, kaneel, zout en peper tot een gladde dressing.
Samenstellen
5. Meng de geraspte wortels met de sinaasappelpartjes.
6. Voeg het korianderpoeder en de peterselie toe.
7. Schenk de dressing erover en meng alles goed.
Afwerking
8. Bestrooi met de rozijnen en de 7-sesamzaadjesmix.
Rusten en serveren
9. Laat de salade 15 tot 30 minuten rusten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer gekoeld..

@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl