[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: aantal personen:

Peren­gazpacho met Muscatelazijn

Deze frisse perengazpacho combineert het sappige zoet van rijpe peren met de elegante, licht aromatische zuren van Muscatelazijn. Een verfijnde, zomerse soep die licht en verkwikkend is, en perfect past als voorgerecht of verfrissend tussengerecht.

https://www.cooklovers.nl/images829Hj//20251209_200.jpgIngrediënten

. 1 kg rijpe tomaten
. 60 g groene paprika
. 80 g komkommer
. 50 g zoete ui
. 600 g rijpe peer
. 100 g bleekselderij
. 100 g hazelnoten
. 70 ml Gardeny Moscatelazijn
. 150 ml water
. 70 ml extra vierge olijfolie
. 1 of 2 teentjes knoflook (optioneel)
. Zout, naar smaak
. Extra hazelnoten, voor garnering

BEREIDING

1. Was de tomaten, bleekselderij en groene paprika en snijd grof.

2. Schil de peren, komkommer en ui, hak alles grof en zet apart.

3. Pel de knoflook.

4. Doe alle gesneden ingrediënten in een blender samen met de Muscatelazijn, het water, de hazelnoten, zout en de olijfolie.

5. Mix tot een gladde, romige gazpacho.
Voor een extra fijne textuur kun je de soep eventueel zeven.

6. Zet de gazpacho in de koelkast en laat goed koud worden tot het moment van serveren.

Serveren

Serveer de perengazpacho goed gekoeld. Garneer met een bleekselderijblad, dunne plakjes peer en extra hazelnoten.
Werk eventueel af met een paar druppels Muscatelazijn en olijfolie naar smaak.

De gebruikte Ingrediënten:

 

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster