Gemarineerde makreelfilets met Sakura gerookte rijstazijn
Deze ambachtelijke azijn van huis Hinode uit Hyogo is gemaakt door een specialist in azijnbereiding. Hij wordt geproduceerd volgens een eeuwenoude methode en is speciaal ontwikkeld voor het marineren van visfilets.
De azijn wordt vervolgens subtiel gerookt met kersenhout. De zachte, evenwichtige rooksmaak sluit perfect aan bij het marineren van makreel en andere vette vissoorten, waarbij de pure vissmaak behouden blijft en elegant wordt versterkt.

Ingrediënten
. 2 makreelfilets
. 1 stuk kombu-zeewier
. Gerookte rijstazijn op Sakura-kersenhout
. Zout
BEREIDING
1. Bestrooi elke zijde van de makreelfilets licht met zout.
Leg de filets afgedekt 1 uur in de koelkast.
2. Spoel de filets daarna af onder koud water en dep ze droog.
3. Verwijder zorgvuldig alle achtergebleven graten.
4. Leg de geweekte kombu op de makreelfilets.
5. Giet er gerookte rijstazijn op (gerookt op Sakura-kersenhout), zodat de filets bedekt zijn.
Laat 10 minuten rusten.
6. Keer de filets om, laat de kombu onderin de schaal liggen en giet er opnieuw azijn bij tot de vis voor ongeveer twee derde onderstaat.
7. Zet de schaal afgedekt 24 uur in de koelkast.
8. Snijd de gemarineerde makreel in kleine stukken en het gerecht is klaar om te serveren.
Geniet!

@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl