[ERROR]
bereidingstijd: 210 minuten aantal personen: 2 personen

Panna Cotta met Vanille

Een heerlijk recept in samenwerking met Daniel Elsau.
Ingrediënten van Cooklovers.

Vanaf het moment dat Daniel Elsau en ik elkaar ontmoetten werkt hij met onze producten in de keuken. Het specialisme van Daniel Elsau is patisserie. Laat u inspireren door zijn Panna Cotta recept en geniet van onze top Reciotto wijn als de perfecte begeleider.

Panna Cotta werd in Italiaanse kookboeken al voor de zestiger jaren vermeld als gerecht. De herkomst is niet met alle zekerheid te herleiden. Zo gaat er een verhaal dat een Hongaarse vrouw het gerecht in het begin van de 20e eeuw het gerecht in het Langhe gebied in Italië heeft bedacht. Een ander verhaal beschrijft dat het gerecht afgeleid is van het Franse recept van 'fromage bavarois'. 

Panna Cotta : De delicate zoetheid, de zachte textuur en de elegante manier waarop het wordt geserveerd, maken het tot een perfecte traktatie als afsluitingvan een maaltijd.

Het enige dat je naast het recept over dit dessert moet weten, is dat je het dessert ruim van tevoren moet bereiden, zodat het tijd heeft om te koelen.

Ingrediënten:

. 6 gelatine bladeren
. 500 ml slagroom
. 100 gram muscovado suiker
. een handje ietwat gekneusde hazelnoten
. ½ vanille stokje bourbon
. 1 tl  agave siroop 
. 5 à 6 grote veenbessen
. 4 gekonfijte lyokan schilletjes
. 1 tl balsamico crème met cacao
. 4 takjes groene shiso cress


WIJNADVIES:

Recioto della Valpolicella DOCG van het wijnhuis Venturini in Veneto Italië

Voeg alle producten toe

VANILLE VOORBEREIDING: 

Schraap de binnenste zaden uit het vanille stokje en hou het omhulsel apart.

Voordat je de zaadjes kan schrapen moet de peul worden geopend. Dit doe je door deze te splijten.

Bij het splijten van een vanillestokje kun je het beste één kant met een scherp mes insnijden, zodat je hem plat kunt openen, en met de stompe kant van hetzelfde mes aan beide kanten over de lengte van het stokje kunt schrapen om de peul te verwijderen.

Het omhulsel moet altijd worden verwijderd als het wordt toegevoegd voor infusie, maar de zaden kunnen zonder problemen in elk product worden bewaard.

Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn, aangezien de peul erg klein is. Als je hem doorsnijdt, kunnen er stukjes van de schil in het zadenmengsel terechtkomen, wat een negatief effect kan hebben op de textuur van het eindproduct.

BEREIDING: 

1.
Doe de gelatine bladeren in koud water

2.
Doe de slagroom, agavesiroop, muscovadosuiker, vanillezaadjes en vanille omhulsel in een steelpan en breng deze massa aan de kook

3.
Doe de geweekte gelatine bladeren bij de massa en roer het goed door tot alles is opgelost

4.
Haal de massa door een zeef en doe het in een kom of siliconen vorm

5.
Zet de panna cotta in de koelkast en laat het opstijven totdat het hard is (dit duurt zo'n 180 minuten)

6.
Haal de panna cotta uit de koelkast, steek deze met een ring uit en plaats het uitgestoken deel van de panna cotta op een bord.

7.
Spreid de balsamico crema met cacao over het oppervlak van de panna cotta uit

8.
Doe de garnituren (hazelnootjes, cranberries, gekonfijte iyokan schilletjes en shiso cress) op de panna cotta

9.
Eet smakelijk!

De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn:

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster