Fruitige vinaigrette
Een fruitige vinaigrette kenmerkt zich door een frisse, lichtzoete smaak waarin azijn of fruitazijn wordt gecombineerd met een zachte olie. Door het gebruik van rijp fruit, fruitazijn of een hint van citrus ontstaat een levendig en elegant geheel. Ideaal bij salades, gegrilde groenten, kazen en lichte visgerechten.
Ingrediënten
. 50 ml Gardeny Orange Honey bittersweet azijn
. 100 ml extra vierge olijfolie
. 100 ml seizoensgebonden fruitsap
(bijvoorbeeld: sinaasappel, mandarijn, peer, appel, perzik, aardbei, druif of meloen)
. ½ theelepel kaneelpoeder
. ½ theelepel gemberpoeder
. ½ theelepel nootmuskaatpoeder
BEREIDING
1. Pers vers sap van het gekozen seizoensfruit, bijvoorbeeld sinaasappel.
2. Meng het fruitsap met de gemalen specerijen: kaneel, gember en nootmuskaat.
3. Voeg vervolgens Gardeny Orange Honey bittersweet azijn en de extra vierge olijfolie toe.
4. Roer alles goed door en serveer direct, of bewaar goed afgesloten tot gebruik.
Smaak en karakter
Deze vinaigrette brengt een frisse en levendige smaak dankzij de harmonie tussen natuurlijk fruit, warme specerijen en honing. Ze levert een subtiele dosis vitamines uit het seizoensfruit, ondersteunt de spijsvertering door de specerijen en wordt afgerond met een zachte, lichtzoete honington.
Serveertips
Probeer deze fruitige vinaigrette bij:
-
Groenten met kip
-
Verse pasta met Parmezaanse kaas, gebakken paprika, cherrytomaat en blokjes seizoensfruit
-
Havermoutkoekjes met fruit
-
Zalmtartaar

@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl