Mediterrane vinaigrette
Een Mediterrane vinaigrette kenmerkt zich door extra vierge olijfolie, milde azijn en ingrediënten uit de zuidelijke keuken zoals noten, gedroogd fruit of kruiden. De smaak is warm, rond en harmonieus, met een natuurlijke balans tussen frisheid, zachtheid en lichte zoetheid. Perfect bij groenten, salades, vis en lichte vleesgerechten.
Ingrediënten
. 50 ml Riesling Gardeny bittersweet azijn
. 100 ml extra vierge olijfolie
. ½ theelepel zout
. Fijngeraspte citroenzeste
. 10 g geroosterde of gekaramelliseerde sesamzaadjes
. 10 g gemengde verse aromatische kruiden, fijngehakt: munt, basilicum, rozemarijn, tijm & peterselie
BEREIDING
1. Was de verse kruiden zorgvuldig en hak ze zeer fijn.
2. Meng in een kom de Riesling Gardeny bittersweet azijn met de extra vierge olijfolie.
3. Voeg de fijngehakte kruiden, de sesamzaadjes en het zout toe.
4. Rasp naar smaak wat citroenzeste en meng deze door de vinaigrette.
5. Roer alles goed door en serveer direct, of bewaar luchtdicht tot gebruik.
6. Roer alles goed door elkaar en serveer direct, of bewaar luchtdicht tot gebruik.

@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl