Yakiniku Bowl
Een heerlijk recept in samenwerking met Frank Los.
Ingrediënten van Cooklovers.
Balans in een enkele kom, zowel qua smaak als textuur. Snel, aromatisch en draait om pure umami.
Ingrediënten:
Sushi rijst
. 320 gram Bomba Rijst
. 1.8 liter bouillon (100 ml soja dashi, 2 eetlepels yuzu ponzu, 1,7 liter zelf getrokken bouillon of met 2 bouillonblokjes)
. 150 ml sushi azijn
Gegrilde kippendij en gewokte shiitake en enoki in een marinade van zwarte knoflook, soja en sesamolie
. 600 gram kippendij
. 300 gram enoki paddestoelen
. 300 gram shiitake
Voor de marinade:
. 4 eetlepels zwarte knoflook
. 60 ml sesamolie
. 150 ml soja dashi
. Snufje vikingzout
Pickle van komkommer en rode ui
. 1/2 komkommer
. 1 middelgrote rode ui, in halve maantjes of ringen
. 150 ml appelazijn
. 30 ml soja dashi
. 50 ml yuzu ponzu
. 15 gram suiker
Sugarsnaps met pikante Sumo Miso
.1/2 komkommer
. 400 gram sugarsnaps
. 3 eetlepels miso sumo
. 2 eetlepels soja dashi
Ter garnering
. kimchi flavored sesam
WIJNADVIES:
Riesling van Tobias Krämer uit Rheinhessen Duitsland
BEREIDING:
1. Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snij deze doormidden en daarna nog eens door de helft en in plakjes. Snij de rode ui in halve maantjes of ringen. Meng de appelazijn, soja, yuzu ponzu en suiker voor en zet deze even kort op het vuur. Koel een beetje terug en overgiet de komkommer en ui. Laat zeker 30 minuten intrekken.
2. Snij de kip en paddestoelen en maak de marinade. Laat de kip en paddestoelen in 2 aparte bakjes zeker 10 minuten marineren.
3. Maak de bouillon en weeg de rijst af. Zet de sushi azijn ook vast klaar. Gaar de bomba rijst in de bouillon in ongeveer 20 minuten. Grill de paddestoelen en kippendij maar doe dit tegelijkertijd 10 minuten nadat je begonnen bent met het bereiden van de rijst. Je kunt het grillen op een bbq doen, in de oven of in een pan. Voeg als de rijst bijna gaar is de sushi azijn toe en laat deze nog op zacht vuur heel even intrekken.
4. Blancheer de sugarsnaps en giet deze af. Doe ze terug in de pan en roer de sumo miso en soja dashi door de bonen heen.
5. Maak de borden op en garneer de yakiniku bowl met shiso flakes en kimchi sesam!
De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn:

@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl