Onze kookvideo's en recepten
Heerlijke recepten en achtergrond informatie bij onze producten.
30 minuten
Geroosterde amandelen met Colombo specerijen
Ingrediënten:
250 gram rauwe blanke amandelen
4 eetlepels Arbequina Olijfolie van La Boella Moli La Coloma
Fleur de sel Madagascar van Terre Exotique
4
‘Panino crudo e miele al tartufo’
Sandwich, prosciutto ham en truffelhoning Ideale snack en voorgerecht of een geweldige specialiteit
Ingrediënten:
• 4 zoute panini’s• Prosciutto ham •
Golden Milk Lait d’Or
Golden Milk is een rustgevende Indiase drank, gemaakt van kurkuma en zwarte peper. Dit superfood zou antioxidanten en ontstekingsremmers bevatten. Het wordt ook wel kurkumamelk genoemd.
Het is gebaseerd op het traditionele ayurvedisch[...]
50 minuten
2
Dorade in een zoutkorst
Bijzonder ingrediënt : Paradijszaad ofwel Maniguette peper
Deze peper komt uit Kameroen en het zijn de zaadjes van een rietachtige plant. Het zaad heeft een milde pepersmaak en een subtiele bloemen smaak. Denk aan violen en rozen. In de Marokkaanse keuken wordt er wel veel mee gewerkt.
Ingrediënten
[...]
Intensiteit Pikante sensatie van onze Gemengde Specerijen:
Klik op de specerijen voor meer informatie
Neutraal:
Aboriginal specerijen (klik op de specerij om in de webshop te k[...]
Veelgestelde vragen over Curry
Wat is het beste, currypoeder of currypaste/ - creme?In India en Azië maakt currypaste deel uit van het recept.
Specerijen worden eerst geroosterd, dan gemalen met een stamper en vijzel, voeg olie toe (sesam- of pindaolie of ghee in India en kokosolie in Thailand) en een flinke portie verse aroma[...]
In een champagnefles van 75 cl zitten ongeveer 47 miljoen bubbeltjes en de druk is maar liefst twee keer zo hoog is als in een autoband. Door een fles spectaculair te ontkurken haal je de kooldioxide eruit en is er niet meer genoeg prik om de aroma’s vrij te maken. Dit maakt de champagne dan niet meer lekker. De fles niet schudden dus, maar zachtjes draaiend de kurk losmaken e[...]
Ingrediënten:
. oven op 170 graden.. bakplaat met bakpapier klaarzetten. . 200 gram bloem. 2 theelepels bakpoeder. 3 a 4 theelepels Pain d'Epices van Terre Exotique. 60 gram
Toepassingen van onze Gemengde Specerijen
Zelfs als het gebruik van een specerijen mengsel de realisatie van een typisch recept als doel heeft (Chicken Korma, Punjab lamscurry, Indonesische linzen Dhal, Kefta-dumplings, Ethiopische Doro Wat ...), is het natuur[...]
Curry de veelheid aan varianten en ingrediënten …U zou de complexiteit van de Indiase keuken kunnen vergelijken met een orkest met zijn verschillende noten, composities en instrumenten. Van de Himalaya Hoogtes tot de stranden van Goa, de culinaire diversiteit van Moeder India is werkelijk buitengewoon. De hoeveelheid en de soort specerij[...]
Paella; wat is het eigenlijk
Paella, een Gerecht dat in Valencia, Spanje (de geboorteplaats van paella), meestal thuis wordt bereid en geserveerd als een wekelijkse gemeenschappelijke lunch voor vrienden en familie.
Al eeuwenlang is dit Gerecht omgeven door tradities en discussies over hoe je het moet maken, waar het vandaan komt en wat het zelfs is.
De naam Pa[...]
25 minuten
4
Broccoli salade met saus van Port Azijn
INGREDIËNTEN
300 gram broccoli
100 gram wortel
100 gram paprika
1/2 rode appel
10 gram zeewier voor salade (optioneel)
40 gram Veenbessen, zonnebloempitten en pompoenpitten
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl