[ERROR]

Veelgestelde vragen over Curry

Wat is het beste, currypoeder of currypaste/ - creme?

In India en Azië maakt currypaste deel uit van het recept.

Specerijen worden eerst geroosterd, dan gemalen met een stamper en vijzel, voeg olie toe (sesam- of pindaolie of ghee in India en kokosolie in Thailand) en een flinke portie verse aromatische specerijen (geplette knoflook, geraspte gember, gehakte koriander en peterselie , gesneden citroengras…) en u bent gereed om uw currygerecht te bereiden! Deze pittige paste wordt vervolgens toegevoegd aan de saus van uw gerecht voor een heerlijke curry.


Tegenwoordig is het eenvoudig om rijke, gemakkelijk te gebruiken currypaste te vinden om aan uw gerechten toe te voegen. Maar het is net zo eenvoudig om uw eigen currypaste te maken met de ingrediënten die u bij de hand heeft in combinatie met een snufje inspiratie. Het is allemaal een kwestie van smaak.

Ons assortiment Curry Paste

Wat maakt het verschil tussen curry, currypoeder en curryblaadjes?

Het woord ‘curry’ kan zoveel dingen betekenen.
Het kan een gerecht zijn dat wordt geserveerd in saus bereid met specerijen, het poeder dat wordt gebruikt om het gerecht te bereiden, en de Murraya koenigii of curryboomblad, dat als specerij wordt gebruikt.
Onze Curries

 Het gerecht: Curry wordt in India veel gebruikt voor elk gerecht dat in een saus wordt geserveerd. Het kan worden bereid met vlees, vis en groenten en linzen (dhal). Het woord curry komt van het Tamil-woord kari wat stoofpot betekent.

Het poeder: dit is het specerijenmengsel dat wordt gebruikt om de gerechten te bereiden die in saus worden geserveerd. Dit werd door westerlingen bekend als curry. Er zijn allerlei soorten mengsels, sommige sterker of lekkerder dan andere ... In India gebruiken ze het woord ‘masala’ vaker (wat ‘mengsel’ betekent in het Hindi).

Het blad: De curryboom (Murraya koenigii), is een tropische struik die een zeer heet klimaat nodig heeft. Deze aromatische bladeren worden veel gebruikt in de Indiase en Aziatische keuken. Ze zijn het equivalent van onze Europese laurierblad. Kortom: van currybladeren wordt currypoeder gemaakt, een essentieel ingrediënt van currygerechten.

Wat is het verschil tussen Thaise en Indiase curry?
Wat een lastige vraag! Er zijn zoveel soorten Indiase en Thaise curry.

Er is echter een fundamenteel verschil.
Indiase curry gebruikt vaak gedroogde geroosterde kruiden, met toegevoegde uien, tomaten, noten en pinda's.
Thaise curry zit vol met verse ingrediënten; laos, gember, kurkuma, chilipepers, vers citroengras, aromatische kruiden, verse kaffir limoen of curryblaadjes

 

 

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster