[ERROR]

BODEGA HERRERO 'EEN FRANS SPAANSE GESCHIEDENIS'

Janine Vedel, de moeder van de huidige generatie frans-spaanse wijnmakers van Bodega Herrero, groeide op in het hart van de Languedoc (Herault). Dit is in het zuidoosten van Frankrijk waar zij is geboren.
Janine Vedel is al sinds haar kindertijd verbonden aan de wereld van de wijnbouw. Haar familie had eigen wijngaarden en produceerde hun eigen familiewijn. De overtollige druiven werden aan de stadscoöperatie verkocht.

Een herinnering van Janine Vedel aan haar jeugd en haar liefde voor de oogst:

herrero-family-850-x’Toen ik ongeveer 10 jaar oud was, was de oogst voor mij een feest. De dag begon om 7 uur 's ochtends in een zeer vochtige omgeving. De hele familie was er en ook enkele mensen die waren ingehuurd om mee te oogsten. Deze mensen werden echter ook als familie ontvangen. Mijn moeder maakte het eten klaar; ratatouille, tomaten gevuld met gehakt..., over het algemeen eten dat geen koeling nodig had. Bij de maaltijden op het land dronken de mannen wijn en de vrouwen water.
De druiven werden geplukt met een schaar en een "corquete" (een kleine sikkel). Ze werden naar een ovaal houten vat, vervolgens naar de paardenkarren en uiteindelijk naar de coöperatie gebracht. De coöperatie betaalde je naar de kwaliteit van de druiven.’

Doordat Janine Vedel zich ging richten op de Spaanse taal, bracht ze de zomers door in Segovia. Daar ontmoette ze de vader van de huidige generatie wijnmakers; Jose Maria Herrero. Samen richtten zij de eerste wijnmakerij in Segovia op die wijn produceerde met enkel druiven die in de provincie Segovia groeiden.

Vader Jose Maria Herrero was in die tijd de ambassadeur van de wijnontwikkeling van het Nieva-gebied, D.O Rueda in Segovia.
Hij was zeer betrokken bij de landerijen. Jose was agrarisch technisch ingenieur van beroep en bekleedde het voorzitterschap van de Provinciale Agrarische Kamer van Segovia gedurende 30 jaar. Hij was de oprichter van talrijke landbouwcoöperaties en de ambassadeur van Viñedos de Nieva S.L. in 1989. Ook was hij voor een korte periode voorzitter van de Rueda Designation of Origin Regulatory Council.
In de jaren 80 begon hij zijn eerste oogst met een productie van 60.000 kg druiven. Tegenwoordig, ruim 30 jaar later, behaalt de oogst meer dan 630.000 kg druiven.

 segovia-by-night


De huidige generatie bestaat uit drie zoons: José María, Juan Miguel en Javier Herrero Vedel. Ze zijn alle drie geboren en getogen naast de wijngaarden van hun ouders en doordrongen van de wijsheid en kennis van hun ouders. De liefde voor hun land en hun wijnen is hen met de paplepel ingegoten.

Sinds 2011 zijn zij de uitdaging aangegaan om een ​​totaal nieuwe wijnmakerij te starten die traditie en vernieuwing hoog in het vaandel heeft. Hun doel is om o.a. witte wijnen uit Nieva met D.O Rueda op de markt te brengen middels een nieuw concept die iedereen zullen imponeren vanwege de zeer hoge kwaliteit. Deze wijnmakerij kreeg de naam Bodega Herrero.

José María, Juan Miguel en Javier Herrero Vedel, zijn van dezelfde generatie en zijn zeer op elkaar ingespeeld in hun ideeën over de nieuwe Herrero Bodega. Alle drie hebben ze een universitaire opleiding en uitgebreide zakelijke en professionele ervaring

Ze zijn zeer goed thuis in de traditionele wijze van onderhouden van de wijngaarden, van de productiemethode, de wijnindustrie en bedrijfsbeheer. Vooral ook op commercieel en marketinggebied. Hun samenwerking tijdens het bouwen aan hun Bodega Herrero laat een perfecte balans zien tussen traditie, technische kennis en moderniteit zien. Dat is uitzonderlijk in een wereld die zo conventioneel is als die van het platteland en de wijn.

Klik hier voor ons assortiment Wijnen van Bodega Herrero

 

IN 2011 IS BODEGA HERRERO GEBOREN

Ik interviewde de 3 broers over hun prachtige avontuur.

“We hadden het er altijd al over. Als we onze eigen wijnmakerij hadden, zouden we het anders doen … We zijn erfgenamen van iets dat al bestaat en zich blijft ontwikkelen. Van iets waarvan wij weten dat we het kunnen voortzetten. Wij als gezin hebben Viñedos de Nieva, in voor- en tegenspoed beheerd”.
Ons eigen Wijnhuis met wijnen die geproduceerd zijn volgens onze eigen standaarden. Een idee dat lang geleden is ontstaan maar, net als de wijn die we produceren, zijn rijpingsperiode nodig heeft gehad tot het het daglicht ziet.
Een merk dat een vernieuwend concept van wijn bied. Vooral gebaseerd op de wens om de consument een wijn aan te bieden die verrast door de zeer hoge kwaliteit en het vermogen om de zintuigen zeer aangenaam te prikkelen.

• Is er een verschil in de productie in vergelijking met andere witte wijnen?
Ja, de grondstof, het land en de voorbereiding met het grootste respect en minimale invloed op het natuurlijke proces? We hadden ervoor kunnen kiezen om een volume-wijnmakerij te vestigen. Maar wij kiezen ervoor de productie te beperken om zo altijd die wijn aan te bieden die wij, vanuit onze eigen ideologie, wensen.

• Waar staan jullie in vergelijking met de rest van de wijnmakerijen?
We beschouwen onszelf als een wijnmakerij met een gemiddelde productie. Een grote wijnmakerij heeft al snel  een productie van meer dan 2.000.000. Dat streven wij niet na.

• Hoe kunnen we een Goede Verdejo waarderen?
Je moet letten op de aroma's van Verdejo: fruit, bitterheid (verse geschaafde amandel), gras. De definitie van Rueda en Verdejo is heel algemeen geworden. De wijn die toch iets heeft waarmee hij zich onderscheidt van anderen, slaagt uiteindelijk.
De consument is zeer loyaal. Als ze een Verdejo lekker vindt wil ze die zo lang mogelijk genieten. Het behouden van kenmerkende eigenschappen is zeer moeilijk aangezien de druif elk jaar weer anders is.

• Bent u van plan internationale markten te bereiken?
Natuurlijk moet je vandaag de dag globaal denken: Duitsland, de VS, Noord-Europa (België, Nederland, Denemarken), Japan... ze behoren tot onze afnemers.

• Op welke temperatuur kan een Verdejo het beste geserveerd worden?
Serveren wordt aangeraden bij ongeveer 7-8 graden.

• Wilt u dat uw kinderen uw traditie volgen?
Wij zouden het prachtig vinden als onze kinderen doorgaan met dit project. Dat zij met hun kennis en ideeën verbeteren en bijdragen aan wat wij nu doen en met wat we hebben geërfd. Dat zij met de nieuwe inzichten die zij opdoen toevoegen en onze wijnen actualiseren naar de eisen van de hedendaagse consument. En dat zij zo jongeren de komende jaren als nieuwe fans van de wijnwereld zullen inlijven.

herrero-erre-dish• Waar is jullie wijn goed mee te combineren?
Onze Verdejo wijnen gaan heel goed samen met wit vlees, speenvarken, speenlam, zeevruchtensalades, gefrituurde vis, gegrild gevogelte, schelp- en schaaldieren, kreeft, dorade met zoutkorst en maniquette peper, als aperitief, gerechten met ingrediënten als tomaten en olijven, gegrilde vis, gegrilde of gebakken garnalen, asperge, scandinavische keuken, gepocheerde gerechten en gerechten met veel kruiden.

Vrijwel alles met bittere en zure limoen-, citroen- of grapefruittonen past goed bij deze wijn. Het is ook een geweldige wijn om te combineren met Mexicaanse gerechten zoals carnitas, vistaco's en kip-enchiladas

Kaas: Manchego en Pecorino

'Verdejo uit Segovia is anders dan de andere Verdejo’s uit Rueda en overige regio’s.'

Met onze nieuwste wijn, de allereerste 'Gran Vino de Rueda' een 100% Segoviana Verdejo, willen we ‘Verdejo uit Segovia’ als Categorie promoten.
Deze wijn, gemaakt met Verdejo-druiven uit de biologische landbouw en met druiven van 3 pre-phylloxera wijngaarden uit Nieva in Segovia, is een eerbetoon aan het leven van onze vader; verbonden met het land, met de familie, met visionair werk.

Het is een frisse, elegante wijn, zeer complex, met aroma's van vers steenfruit, witte bloemen en venkel. In de mond is hij vol en open, met een zeer goede en evenwichtige natuurlijke zuurgraad, waardoor hij een lange afdronk en een rond mondgevoel heeft.

De productie is beperkt tot niet meer dan 6.000 flessen per jaar, voldoende om die fijnproevers te bereiken die weten te genieten van een geweldige elegante wijn.

Cavad’or exclusives voert de gehele range aan wijnen van Bodega Herrero en deze worden met grote waardering van de gasten in verschillende horeca gelegenheden door geheel Nederland geschonken; van de Hamor tot de ERRE, van de Robert Vedel tot de Janine Vedel en natuurlijk ook de Jose Maria Herrero.

En samen met de Familie Vedel Herrero blijven wij groeien en blijven wij herinneringen maken met als middelpunt de Verdejo

Salud !!

Zoals Javier Herrero Vedel aan het einde van ons interview in de wijngaarden zo mooi zegt:
‘This Wine, this Grape, this Area is for You.’
(te zien in onze 2e video)

 herrero-range

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster