Idiazábal kaas (traditionele schapenkaas) , granaatappel, peer en spinaziesalade met pistachevinaigrette
Idiziabel kaas is een ambachtelijke kaas uit Baskenland, gemaakt van rauwe schapenmelk. Het heeft een uniek rokerig aroma en een milde, intense smaak. De kaas is stevig van textuur met een romige ondertoon en wordt wereldwijd gewaardeerd door kaasliefhebbers.
Ingrediënten
. Spinaziescheuten. 1 granaatappel
. 2 conference peren *
. Kweepeer
. Gerookte Idiazábal kaas
. Gemalen pistachenoten
. 250 ml olijfolie
. 50 ml Badia Vinagres Castell Gardeny appelbalsamicoazijn
. Zout
* conference peer: Deze tafelpeer is ideaal voor versgebruik. De schil is dik en groenbruin, en wordt lichtgeel wanneer de peer rijp is. Het witte vruchtvlees verkleurt ook naar lichtgeel bij rijpheid. De textuur is zacht en fijn, met een zoete smaak.
Bereiding:
1. Maak om te beginnen de vinaigrette door olie, Badia Vinagres Castell Gardeny appelbalsamicoazijn, een snufje zout en gemalen pistachenoten te mengen.
2. Ontpit de granaatappel en snijd de peren in plakjes.
3. Maak met een mesje wat Idiázabal kaasschaafsel.
4. Schik op een bord wat spinaziescheuten, de perenschijfjes, wat granaatappelpitten, wat kweepeerblokjes en Idiazábal kaasschaafsel.
5. Maak het aan met de pistachevinaigrette en we kunnen het serveren.
Eet smakelijk!
De gebruikte Ingrediënten:
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl