Canard au Curry Royal
Recept voor eendcurry is een gerecht rijk aan smaak en kruiden, geliefd om zijn unieke combinatie van malsheid van eend en romige saus. Eend, met zijn licht vettige en diepe vlees, past perfect bij de specerijen en kruiden die typisch zijn voor curries.
Ingrediënten
. 4 eendenborsten
. 2 sinaasappels (voor sap en schil)
. 4 eetlepels honing
. 2 eetlepels witte wijnazijn
. Zout
. Gemalen zwarte peper
. Een paar takjes verse tijm
. 2 eetlepels arbequina extravergine olijfolie
. 3 eetlepels Terre Exotique Royal Curry
Bereiding
1. Verwarm je oven voor op 200°C
2. Snijd de huid van de borststukken (magrets) lichtjes in en vorm kruisjes. Breng ze op smaak met zout en zwarte peper.
3. Leg de magrets in een koekenpan op middelhoog vuur met de huidkant naar beneden. Kook ongeveer 5 tot 7 minuten tot de huid goudbruin en knapperig is. Verwijder overtollig vet gaandeweg uit de pan.
4. Maak ondertussen de sinaasappelsaus klaar. Meng in een pan het sinaasappelsap, de schil van een sinaasappel, de honing, de witte wijnazijn en de verse tijm. Laat een paar minuten sudderen tot het mengsel iets dikker wordt.
5. Bestrijk de eendenborststukken royaal met de helft van de sinaasappelsaus. Bestrooi ze vervolgens met de Terre Exotique Curry Royal en zorg ervoor dat het oppervlak van de borststukken goed bedekt is.
6. Leg de eendenborststukken in een ovenschaal en bak ze ongeveer 10 tot 12 minuten, zodat ze roze worden. Als u meer vlees wenst, kunt u de bereidingstijd iets verlengen.
7. Haal de eendenborststukken, zodra ze gaar zijn, uit de oven en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze in plakjes snijdt.
Serveer de plakjes eendenborst besprenkeld met de overgebleven sinaasappelsaus en vergezeld van rijst, groenten naar keuze of zelfs geroosterde nectarines.
Bon appetit
De gebruikte Ingrediënten:
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl