Gegrilde vis met gerookte curry
Grillen is een kooktechniek waarbij vis wordt bereid in een grillpan, onder de grill of op de barbecue, met weinig of geen vet. Het zorgt voor extra smaak en behoudt de vorm van de vis door de snelle bereiding.
Ingrediënten
. 4 witte visfilets (kabeljauw, heek of zeebrasem)
. 2 eetlepels gerookte curry
. 2 eetlepels extra vergine olijfolie
. 1 eetlepel citroensap.
. 1 teentje knoflook, fijngehakt
. Zout en peper
. Verse koriander om te garneren (optioneel)
Citroenschijfjes om te serveren / groenten naar keuze
Bereidingswijze
Bereiding van de marinade:
Meng in een kom de olijfolie, gerookte curry, gehakte knoflook, citroensap, zout en peper. Meng goed om een homogene pasta te verkrijgen.
Vis marineren:
Bestrijk de visfilets rijkelijk met de marinade.
Dek af en marineer in de koelkast gedurende 30 minuten tot 1 uur, zodat de smaken in de vis trekken.
De grill voorverwarmen:
Verwarm de grill of barbecue voor op middelhoog vuur.
Ook binnenshuis kun je een grillpan gebruiken als je geen barbecue hebt.
Grill de vis:
Leg de visfilets op de hete grill.
Bak ongeveer 3 tot 4 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de filets, tot de vis aan de buitenkant mooi bruin en aan de binnenkant gaar is.
De vis moet zacht zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen met een vork.
Serveer: Serveer de vis warm met schijfjes citroen om de smaak te versterken en garneer indien gewenst met verse koriander.
Dit gerecht past perfect bij basmatirijst, gegrilde groenten of een lichte salade.
Deze gegrilde vis met gerookte curry combineert houtachtige en kruidige tonen voor een eenvoudig gerecht, maar rijk van smaak.
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl