Groentecrumble met Curry Royal
Groentecrumble is een smakelijk gerecht van geroosterde groenten, afgedekt met een krokante, kruimelige topping.
Ingrediënten
. 4 wortels, in plakjes gesneden
. 2 courgettes, in blokjes gesneden
. 1 rode paprika, in blokjes gesneden
. 1 ui, gehakt
. 2 teentjes knoflook, gehakt
. Zout en gemalen zwarte peper
. 2 eetlepels Arbequina extravergine olijfolie
. 2 eetlepels Terre Exotique royale curry
Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 180°C (thermostaat 6).
2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en de gehakte knoflook toe en bak een paar minuten tot ze zacht en doorschijnend zijn.
3. Voeg de wortels, courgette en rode paprika toe aan de pan. Kook de groenten ongeveer 5 tot 7 minuten, af en toe roerend, tot ze iets zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
4. Maak ondertussen de crumble klaar. Meng de bloem en de in blokjes gesneden boter in een kom tot je een zandige textuur verkrijgt. Voeg vervolgens twee eetlepels Terre Exotique royal curry toe en meng goed.
5. Verdeel de gekookte groenten in een ovenschaal. Verdeel de crumble gelijkmatig over de groenten.
6. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 tot 25 minuten, tot de crumble goudbruin en krokant is.
7. Eenmaal gaar, haal je de crumble uit de oven en laat je hem een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
Je kunt ervan genieten als bijgerecht bij vlees of vis, of als hoofdgerecht met een groene salade.
De gebruikte Ingrediënten:
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl