Knapperige kaassalade met hazelnootvinaigrette
Ingrediënten
- Sla mengsel
- 1 nectarine of mango
- 4 vijgen
- Filodeeg
- Boter
- Geitenkaas
- Gemalen pistachenoten
- Noten
- Geroosterde hazelnoten
- Olijfolie Arbequina La Boella van Moli la Coloma
- Agrodolce Riesling azijn van Vinagres Badia
- Fleur de sel Madagascar (Zout) van Terre Exotique
- Bruine Rietsuiker van Terre Exotique
Wijn advies:
Sancerre Blanc Girard & fils
Bereiding:
Begin met het maken van de vinaigrette met de arbequina olijfolie van La Boella, Agrodolce Riesling azijn van Badia, 5 of 6 gehakte en geroosterde hazelnoten en een snufje fleur de sel madagascar.
Goed mengen en opzij zetten.
Om de knapperige geitenkaas te bereiden, neemt u een stuk filodeeg, verdeel er boter over, leg er een plakje geitenkaas op en wikkel het in.
Bak het in de oven op 180 graden goudbruin.
Snijd een paar vijgen in vieren, bestrooi deze met het rietsuiker en karameliseer dit laagje met een brandertje; leg dit opzij.
Leg op een saladebord een paar blaadjes sla, wat meloenballetjes, de gekarameliseerde vijgen stukjes, enkele blokjes nectarine, een paar noten en wat gemalen pistachenoten.
Voeg als laatste de knapperige geitenkaas toe en sprenkel er wat vinaigrette overheen.
Origineel recept gemaakt door Sonia van de blog PAVISUCRE
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl