Recept Kabocha cake ook wel Pompoen Cake japanese style
Kabochabrood is een heerlijke cake met gepureerde kabocha en kruiden, gebakken in een rechthoekige vorm. Kabocha (かぼちゃ), ook wel "Japanse pompoen" genoemd, heeft een donkergroene schil en zoet, oranje vruchtvlees. De smaak lijkt op een kruising tussen pompoen en zoete aardappel.
Ingrediënten
. 240 g Kabocha ( Japanse pompoen)
. 150 g bruine suiker
. 150 g plantaardige olie
. 3 eieren
. 180 ml mikan-sap
. 270 g komeko-rijstmeel
. 1 zakje bakpoeder
. nootmuskaat
. ½ theelepel kaneel
Voor het glazuur
. 150 g Philadelphia-roomkaas
. 20 g zachte boter
. 50 g poedersuiker
. 20 ml mikan-sap
Voor de decoratie
. Pompoenpitten
. Notenmengsel
. Shichimi met mikan
Bereiding
1. Schil de pomoen en snijd hem in kleine blokjes. Kook de stukjes 6 toT 7 minuten afgedekt in de magnetron (600w) . Als de pompoen gaar is, prak je hem met een vork en laat je hem afkoelen.
2. Doe de suiker en de eieren in een grote kom en meng ze door elkaar.
3. Voeg de pompoenpuree, olie, mikan-sap, komeko-rijstmeel, bakpoeder en kruiden toe en meng goed door elkaar.
4. Giet dit mengsel in een ronde vorm, die je eerder hebt ingeboterd of bekleed met bakpapier en bak 40 min op 180°C. Houd de garing de laatste 10 min extra in de gaten.
5. Meng voor het glazuur de zachte boter en de Philadelphia-kaas en voeg vervolgens de suiker en het mikan-sap toe.
Eet smakelijk! Itadakimasu!
De gebruikte Ingrediënten:
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl