[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: 90 minuten aantal personen: 8 personen

Recept Kabocha cake ook wel Pompoen Cake japanese style

Kabochabrood is een heerlijke cake met gepureerde kabocha en kruiden, gebakken in een rechthoekige vorm. Kabocha (かぼちゃ), ook wel "Japanse pompoen" genoemd, heeft een donkergroene schil en zoet, oranje vruchtvlees. De smaak lijkt op een kruising tussen pompoen en zoete aardappel.

kabocha cake 01

Ingrediënten

. 240 g pompoen
150 g bruine suiker
. 150 g plantaardige olie
. 3 eieren
180 ml mikan-sap
270 g komeko-rijstmeel
. 1 zakje bakpoeder
. nootmuskaat
 . ½ theelepel kaneel

 

 

 

 

Voor het glazuurproces

. 150 g Philadelphia-roomkaas
. 20 g zachte boter
. 50 g poedersuiker
. 20 ml mikan-sap


Voor de decoratie

. Pompoenpitten
. Notenmengsel
. Shichimi met mikan

kobachu cake 02

Bereiding

1. Bereid eerst de pompoen voor. Snijd ze in kleine blokjes en kook ze afgedekt in de magnetron. Als de pompoen gaar is, prak je hem met een vork en laat je hem afkoelen.

2. Doe de suiker en de eieren in een grote kom en meng ze door elkaar.

3. Voeg olie, mikan-sap, pompoenpuree, komeko-rijstmeel, bakpoeder en kruiden toe. Meng opnieuw.

4. Giet het in een ronde vorm, die je eerder hebt ingeboterd of bekleed met bakpapier en bak het deeg 40 min op 180°C. Houd het kookproces de laatste 10 min in de gaten.

5. Meng voor het glazuur de zachte boter en de Philadelphia-kaas en voeg vervolgens de suiker en het mikan-sap toe.

 

Eet smakelijk! Itadakimasu!

De gebruikte Ingrediënten:

 

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster