Glutenvrije matcha en bessen cupcakes
Begin 19e eeuw had de term "cupcake" twee betekenissen. Vóór de komst van muffinvormpjes werden cakes vaak gebakken in individuele kopjes, ramekins of mallen, wat de naam verklaarde. Deze betekenis is blijven bestaan, en tegenwoordig verwijst "cupcake" naar elke kleine, ronde cake van ongeveer theekopformaat.
Ingrediënten
. 125 g zachte boter
. 200 g suiker
. 250 g amandelpoeder
. 250 g eieren
. 50 g witte geroosterde sesamzaadjes
. 3 g zout
Voor de Matchacrème
. 100 g vloeibare room
. 100 g mascarpone
. 20 g suiker
. 2 g matchapoeder
Bereiding:
Cakes
1. Klop boter en suiker door elkaar.
2. Voeg amandelpoeder, sesamzaad, zout en als laatste eieren toe als het dik wordt.
3. Giet het mengsel in cupcakevormpjes en bak 7 minuten op 170°C.
4. Verlaag de temperatuur naar 145°C gedurende nog eens 11 tot 12 minuten.
Matcha-crème
Meng de ingrediënten tot een gladde en dikke room.
Opdienen
Maak met een spuitzak een rozet op de cakes met de matcha-crème.
Versier de cupcakes met bessen, seizoensfruit of fruit naar keuze. Zet een paar minuten in de koelkast voordat je ze serveert.
Ideaal als dessert of tussendoortje, gecombineerd met een kopje sencha-thee!
De gebruikte Ingrediënten:
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl