[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: 25 minuten aantal personen: 12 personen

Glutenvrije matcha en bessen cupcakes

Begin 19e eeuw had de term "cupcake" twee betekenissen. Vóór de komst van muffinvormpjes werden cakes vaak gebakken in individuele kopjes, ramekins of mallen, wat de naam verklaarde. Deze betekenis is blijven bestaan, en tegenwoordig verwijst "cupcake" naar elke kleine, ronde cake van ongeveer theekopformaat.

matcha cupcake

Ingrediënten

. 125 g zachte boter
. 200 g suiker
. 250 g amandelpoeder
. 250 g eieren
. 50 g witte geroosterde sesamzaadjes
. 3 g zout

Voor de Matchacrème

. 100 g vloeibare room
. 100 g mascarpone
. 20 g suiker
. 2 g matchapoeder

 

 

Bereiding:

Cakes

1. Klop boter en suiker door elkaar.
2. Voeg amandelpoeder, sesamzaad, zout en als laatste eieren toe als het dik wordt.
3. Giet het mengsel in cupcakevormpjes en bak 7 minuten op 170°C.
4. Verlaag de temperatuur naar 145°C gedurende nog eens 11 tot 12 minuten.

 

Matcha-crème

Meng de ingrediënten tot een gladde en dikke room.

 

Opdienen

Maak met een spuitzak een rozet op de cakes met de matcha-crème.

Versier de cupcakes met bessen, seizoensfruit of fruit naar keuze. Zet een paar minuten in de koelkast voordat je ze serveert.


Ideaal als dessert of tussendoortje, gecombineerd met een kopje sencha-thee!

 

De gebruikte Ingrediënten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster