Poulet rôti ofwel Gebraden Kip
Poulet rôti is een klassiek Frans gerecht, oftewel geroosterde kip. De kip wordt gekruid met kruiden, knoflook en boter, en vervolgens perfect geroosterd. Het resultaat is een smaakvolle, goudbruine kip met knapperig vel en sappig, mals vlees.
Ingrediënten:
. 1 vrije-uitloopkip van circa 1,5 kg
. 3 teentjes knoflook
. 1 scheutje olijfolie
. Het sap van een citroen
. 1 theelepel fleur de sel met getoaste specerijen
. 1 theelepel Poulet Roti specerijen mengsel
BEREIDING:
1. Verwarm je oven voor op 180°C.
2. Leg de kip en de knoflookteentjes in een ovenschaal. Giet een scheutje olijfolie en het (yuzu)sap van een citroen over de kip.
3. Strooi 1 theelepel getoaste specerijen fleur de sel en 2 theelepels gebraden kipmengsel (poulet roti specerijen) over je kip.
4. Giet een glas water op de bodem van de schaal. Als je wilt, kun je aardappelen aan het gerecht toevoegen, zodat ze in de kippensappen koken.
5. Bak gedurende 30 minuten en bedruip de kip vervolgens met het sap.
6. Bak opnieuw gedurende 30 minuten en bedruip regelmatig, zodat het vruchtvlees zacht en zacht wordt.
Eet smakelijk!
De gebruikte Ingrediënten:
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl