Sobasalade, veldsla, vijgen, miso en sesam
Soba noedels zijn gemakkelijk te herkennen door hun donkerdere, grijze kleur. Ze zijn dun en worden gemaakt van boekweitmeel of een mix van boekweit- en tarwebloem met water.
Ingrediënten
. 200 g soba
. 60 g veldsla
. 4 vijgen
. 1 eetlepel misopasta
. 4 eetlepels olijfolie
. 2 eetlepels sesamolie
. 1 eetlepel suiker
. 4 eetlepels yuzu ponzu saus
. Een beetje geraspte gember
. Een beetje sesamzaadjes (verschillende soorten naar uw smaak)
Bereiding
1. Breng water in een pan aan de kook om de sobanoedels te koken, volgens de instructies op de verpakking (4 tot 6 min). Giet de noedels af en spoel ze af onder koud water.
2. Spoel de veldsla en vijgen af. Snijd de vijgen in vieren.
3. Maak de misodressing klaar. Doe de miso in een kom en verdun met olie. Voeg vervolgens de ponzusaus, suiker en sesamolie toe.
4. Voeg de geraspte gember toe als het mengsel goed gemengd en vloeibaar is.
5. Leg vervolgens de sobanoedels op een bord met de veldsla en vervolgens de vijgen.
6. Maak het af door de miso dressing over de salade te gieten en bestrooi met sesamzaadjes naar uw smaak (zie in de ingrediëntenlijst de verschillende soorten waaruit je kunt kiezen).
De doseringen zijn indicatief, als je van salade dressing met een beetje meer zuur houdt, voeg dan ponzu saus toe. Geniet van deze Japans geïnspireerde herfstsalade met warme of ijskoude Hojicha thee!
Ittadakimasu !
De gebruikte Ingrediënten
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl