[ERROR]

Inloggen

bereidingstijd: 30 minuten aantal personen: 4 personen

Tzatziki met Kombu

Tzatziki is een Grieks gerecht gemaakt van yoghurt en komkommer. Dat het een gerecht is dat al lang bestaat is zeker; er is een recept gevonden dat dateert uit 1876. Er gaan verhalen dat tzatziki oorspronkelijk afkomstig is uit India, waar een vergelijkbaar gerecht, raitasaus, bestaat. Het zou naar Griekenland zijn gekomen via Perzië, en de naam zou te herleiden zijn naar het Perzische woord zhazha, wat kruidenmengsel betekent.

tzatziki kombu

Ingrediënten

. 150 g Griekse yoghurt of romige geitenkaas
. 15 g kombu rausu
. 1 lange komkommer
. Een scheutje olijfolie
. 1 citroen of limoen
. Een paar muntblaadjes (optioneel)
. snufje witte peper

 

 

 

 

Bereiding

1. Laat de kombu 15 minuten weken in een kom met heet water.

2. Schil en rasp de komkommer.  Knijp het vocht uit de geraspte komkommer met een doek en zet apart in een kom.

3. Meng de geraspte komkommer met de kaas of de griekse yoghurt in een kom en zet deze in de koelkast.

4. Haal na 15 minuten de Kombu uit het water en hak deze fijn met een kruidenhakker of een scherp mes.

5. Meng de gehakte kombu door het kaas of yoghurt-komkommermengsel.

6. Voeg een paar fijngehakte muntblaadjes, een scheutje olijfolie en een snufje witte peper toe en meng het geheel nog een laatste keer.

7. Zet het gerecht minstens een uur in de koelkast.

8. Serveer het gerecht gekoeld en besprenkel het met citroen of limoensap.

Genieten !

De gebruikte Ingrediënten:

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster