Zandkoekjes met yuzusiroop
Net als andere citrusvruchten smaakt yuzu helder en verfrissend. De smaak is zuur en geurig, en lijkt sterk op die van grapefruit, met tonen van mandarijn. Dus een mix tussen citroen en mandarijn, met onderliggende tonen van limoen en grapefruit. Deze complexe, gelaagde smaak is precies wat yuzu zo speciaal maakt.
Ingrediënten
. 250 g bloem
. 3 theelepels bakpoeder
. 20 g bruine suiker
. 100 g zachte boter
. 1 eierdooier
. 3 eetlepels melk
. 1 snufje zout
. 4 eetlepels yuzusiroop
. 150 gram poedersuiker
. 30 g gezoete yuzuschil
. 3 eetlepels yuzu- of citroensap
. 3 eetlepels heet water
Bereiding
1. Zeef de bloem en gist in een slakom. Voeg het zout, de bruine suiker, de yuzusiroop, het eigeel en de melk toe. Meng goed. Voeg wat in blokjes gesneden zoete yuzuschillen toe.
2. Voeg geleidelijk de in stukjes gesneden zachte boter toe. Meng tot je een gladde pasta verkrijgt. Vorm een bal, wikkel hem in folie en bewaar hem 1 uur in de koelkast.
3. Bedek je werkblad met een vel bakpapier. Leg het deeg erop en druk het gelijkmatig plat, ongeveer 1 cm dik. Steek je zandkoekjes uit met behulp van koekjesvormers of een glas.
4. Verdeel de zandkoekjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak gedurende 10-12 minuten op 180°C. De zandkoek mag niet te bruin worden. Hou dit apart.
5. Los het hete water en het yuzu/citroensap op in de poedersuiker om het glazuur te vormen. Zodra de zandkoekjes koud zijn. Doop ze in het glazuur en versier ze met de yuzuschillen. Laat minimaal 1 uur drogen.
Bon appétit !
De gebruikte Ingrediënten:
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl