[ERROR]

Inloggen

De Legende

De legende gaat dat toen Alexander de Grote in 326 v.Chr van plan was Kasjmir te veroveren, hij op een herfstavond zijn kamp opzette op een vlakte.
'S Morgens werd hij wakker en zag zijn leger te midden van een oceaan van paarse bloemen die, als bij toverslag, van de ene op de andere dag waren verschenen.
De 120.000 soldaten, verlamd door dit verbazingwekkende tafereel, geloofden dat dit een vloek was en weigerden verder te vechten…
Alexander werd overweldigd door de pure schoonheid van de saffraanbloemen en viel op zijn knieën.

In Iran vergelijken saffraanboeren deze wonderlijke specerij met vrouwen, gevoelig maar veeleisend. En de perfecte natuurlijke omgeving nodig hebbende om prachtig op te bloeien.

De naam komt van het Latijnse "saffronum" dat zelf is afgeleid van het Arabische woord "zafaran" wat "geelachtig oranje" betekent. 

De Productie; een Ware Kunst


De productie van deze uiterst delicate bloem is inderdaad een ware kunst en het plukproces is zeer lang en nauwkeurig.
Door de veeleisende groeiomstandigheden is saffraan 's werelds kostbaarste en duurste specerij. De mens heeft nooit de ideale omstandigheden (temperatuur, vochtigheid en zonneschijn) kunnen reproduceren die nodig zijn om deze mysterieuze en kwetsbare bloem tot bloei te laten komen.


Hij bloeit alleen in zijn eigen zeer specifieke omgeving.


Ongeveer 30 landen in de wereld verbouwen saffraan, maar de teelt van de Crocus sativus begon een paar duizend jaar geleden allemaal al in Iran.
Tegenwoordig komt 92% van de saffraan ter wereld uit Iran. Meer specifiek uit de regio Khorasan, die alleen al 78% van 's werelds' rode goud 'produceert.


Dus, op zoek naar 's werelds meest gewilde specerij, vertrokken we naar deze regio met 69.000 hectare saffraanplantages ...

Ons assortiment Saffraan producten

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster