[ERROR]

Inloggen

Saffraan: uiterlijk, aroma en smaak


Hoe ziet saffraan eruit?
Deze specerij komt in de vorm van dieprode, ietwat roest- oranje gekleurde zeer dunne strengen, draden genoemd met een diffuus uiteinde.

De aroma's van saffraan
Deze betoverende specerij geeft aromatisch florale basistonen vrij met delicate geuren van geouderde bloemen, gedroogd gekonfijt fruit en honing, afgerond met hints van hars.
Als ze eenmaal een paar minuten aan de lucht zijn blootgesteld, worden de gekonfijte aroma's nog intenser en komen er subtiele tonen van muskaat, zoals krenten, vrij.

De smaak van saffraan
Saffraan heeft een zeer karakteristieke smaak, zacht maar toch met een zacht zoete warmte, versterkt door een licht prikkelend aanhoudende smaak.


Saffraan: hoe bepaal je de Kwaliteit


De kwaliteit van saffraan kan worden bepaald op basis van 3 criteria: hoeveel safranal, crocine en picrocrocine de saffraan bevat.

Crocin is wat saffraan zijn kleur geeft.
Safranal geeft het zijn aroma's. Dit molecuul staat al lang bekend om zijn antidepressieve eigenschappen. Dat is waarom het algemeen bekend staat als het 'kruid van vreugde'.
Picrocrocin geeft saffraan zijn karakteristieke bitterheid.
Saffraan van goede kwaliteit heeft niet meer dan 12% vochtigheid (ISO TS 3632-2).

Categorie 1 (de beste kwaliteit saffraan) omvat 3 producten:

De Negin
De beste saffraan ter wereld. Dit komt enkel van het bovenste deel van de stamper. Dit is het nobele deel van de stamper en bevat de hoogste concentratie crocine (kleurstof), picrocrocine (smaak) en safranal (aroma), in vergelijk met alle andere typen saffraan.
De strengen zijn fijner en roder dan andere soorten saffraan, aangezien het enkel het bovenste deel van de streng is dat wordt afgesneden en te drogen gelegd net na het plukken.

Sargol
Na het plukken worden de strengen gedroogd, vervolgens wordt het onderste gele deel afgesneden en weggegooid. Deze saffraan geeft zoete tonen en aroma's van ceder, peper en bloemen vrij. Het geeft stevige warmte af in combinatie met een zachte kracht.

Hele saffraan
Hele saffraan, ook wel La Mancha Spaanse saffraan genoemd, wordt gemaakt van de hele streng met zowel de rode als de gele delen.
Dit vereist minder werk omdat het gele deel van het stigma niet is verwijderd. Zijn smaak, kleur en aroma's zijn niet zo intens.

De kwaliteit van saffraan is sterk gereguleerd. Wij garanderen de kwaliteit en traceerbaarheid van onze saffraan.

Ons assortiment Saffraan producten

 

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster