[ERROR]

Inloggen

Soja saus: in het kort

Soja saus kun je kort omschrijven als een zoute, umami-verpakte smaakbom.

Het bezit alle vijf smaken uit het smaakprofiel (umami, zoetheid, zoutheid, bitterheid en zuurheid) en de meer dan 300 verschillende aromatische variaties. Deze combinatie voegt rijkdom en diepte toe aan de smaken van voedingsmiddelen.

Deze vloeibare specerij saus is een populaire smaakmaker in de Oost- en Zuidoost-Aziatische keuken, en wordt Jiangyou genoemd in het Mandarijn, Shoyu in het Japans, Ganjang in het Koreaans en Kecap Manis in het Indonesisch.
Elk land heeft een verscheidenheid aan sojasauzen - donker, licht, zoet - die allemaal verschillende smaken en intensiteitsniveaus hebben.

 Vind hier ons assortiment Soja sauzen

 Maar ze hebben een overeenkomstig ingrediënt: sojabonen.

soja-header-bonen
Er zijn ongeveer 1.200 sojasausbrouwerijen in heel Japan, die elk producten maken met hun eigen regionale kenmerken: sojasauzen die zoet smaken, of juist dik en rijk, allemaal geworteld in lokale culturele tradities. De variëteiten zijn afhankelijk van de gebruikte ingrediënten, de methode die is gebruikt om de saus te maken en de regio waarin deze is gemaakt.

Deze veelzijdige saus brengt de volledige smaak van veel verschillende ingrediënten naar voren, biedt smaken en aroma's die de eetlust verder opwekken en kan zelfs kleur geven aan bereide gerechten. Dit is een saus waarbij het combineren met gerechten en ingredienten eigenlijk altijd goed gaat.

Soja saus, de 5 smaken & aroma's


1. Umami
Brengt hartige smaakdiepte naar voren

2. Zoet
Verzacht en rondt smaken af

3. Zout
Definieert smaak en verscherpt de focus. Zoutconcentraties van rijk smakende sojasauzen zijn ongeveer 16%, en deze helpt smaken te definiëren, waardoor ze een stevigere focus krijgen.

4. Zuur
Vermindert zoutgehalte en verbindt smaakkenmerken (maakt de algehele smaakkenmerken meer uniform en afgerond)

5. Bitter
Combineert met zout en zuur voor een rijkere smaak (bitterveroorzakende elementen zijn aanwezig in sojasaus. In plaats van het een bittere smaak te geven, combineren deze elementen met de zoute en zure kenmerken om een grotere smaakrijkdom te realiseren.)

6. Aromatische impressies
De heerlijke smaak die wordt ervaren bij het consumeren van sojasaus is grotendeels te danken aan de aromatische eigenschappen. Geurimpressies kunnen die van bloemen, fruit, koffie en meer zijn, er zijn meer dan 300 mogelijke varianten te onderkennen.

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster