[ERROR]
bereidingstijd: 30 minuten aantal personen: 4 personen

Risotto van carnaroli rijst, truffel tapenade, coquille met aboriginal kruiden, rucola & umibudo

Een heerlijk recept in samenwerking met Gaby de Gruil.
Ingrediënten van Cooklovers.

Gaby de Gruil en Daniel Schuringa kennen elkaar, doordat Gaby, terwijl hij chef was in de keuken van 't Bergpaviljoen in Amersfoort, veel met onze import producten werkte.

Zijn specialisme zijn zeevruchten, schaal- en schelpdieren en vis bereidingen. 
Dit recept deelt hij met jullie vanuit zijn eigen receptenboek.

Ingrediënten

. 6 coquilles
. 75 gr gesnipperde sjalotjes
. 1 el truffel salsa
. 250 gr carnaroli rijst
. 1 tl gevogelte bouillon
. olijfolie arbequina la coloma (naar wens)
. 8 gr zout met citroen zest ( fleur de sel uit madagascar)
. 100 gr room
. 100 gram creme fraiche
. paar klontjes roomboter
. aboriginal specerijen ('snufjes')
. parmezaanse kaas
. witte penja peper
. umi budo

WIJNADVIES:

Saint Veran Plaisance Thierry Drouin

Voeg alle producten toe

BEREIDING:

1. Versnipper de sjalotjes door deze fijn te snijden met een mes.
2. Verhit op een laag vuur de Arbequina Olijfolie in een pan. Verdeel daarbij de olijfolie gelijkmatig over de bodem van de pan.
3. Doe de versnipperde sjalotjes in de pan en laat deze lichtjes fruiten (aanzweten).
4. Voeg de carnaroli rijst toe en bak deze een beetje aan.
5. Voeg vervolgens een theelepel fond de volaille toe en blus dit af met een beetje water. Roer alles goed om en laat de rijst rustig aankoken.
Is al het vocht opgenomen door de rijst en is de rijst nog niet gaar, voeg dan nog een beetje water toe.
6. Als de carnaroli rijst (risotto rijst) gaar is voeg dan de room en de klontjes roomboter toe.
7. Voeg vervolgens de truffel tapenade toe en roer deze door de risotto heen.
8. Rasp parmezaanse kaas over de risotto heen en roer deze er door heen.
9. Dep de coquilles droog voor het bakken. Gebruik hier wat keukenpapier voor en dep ze stuk voor stuk af.  Je doet dit omdat de buitenkant niet krokant word of de binnenkant taai als de coquilles nog vochtig zijn.
10. Verhit arbequina olijfolie in een pan tot het echt goed heet is.
11. Als de olijfolie heet genoeg is leg je de coquilles in de pan.
12. Strooi wat aboriginal specerijen over de coquilles heen.
13. Na 2 minuten bakken draai je de coquilles om.
14. Strooi wederom wat aboriginal specerijen en nu ook wat fleur de sel met zest van citroen over de coquilles.
15. Voeg een klontje roomboter toe in de pan en haal de coquilles uit de pan.
16. Schep met een grote lepel de smeuige risotto op een bord.
17. Leg 3 coquilles op de risotto.
18. Drapeer wat rucola over het gerecht en schaaf enkele plakken van de parmezaanse kaas over het geheel.
19. En om het gerecht helemaal af te maken drapeer je op elke coquille een klein bosje Umibodo pareltjes. Een eetbaar zeewier met een zoet-zoute smaak in de vorm van kleine pareltjes die in je mond 'ploffen' als je er op kauwt. 

De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn:

 

 

 

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster