Brava vinaigrette
Een Brava vinaigrette is een krachtige, licht pikante vinaigrette geïnspireerd op de Spaanse keuken. Ze combineert frisse zuren met warme specerijen, soms een subtiele rooksmaak en een hint van pit. Perfect om groenten, aardappelen, vlees of tapas extra karakter en diepte te geven.
Ingrediënten
. 50 ml Gardeny Merlot sweet & sour azijn
. 50 g mayonaise of aioli
. ½ theelepel zout
. 1 theelepel Tabasco (of een andere pittige saus)
. 1 theelepel gerookt paprikapoeder
BEREIDING
1. Doe de mayonaise of aioli in een kleine kom als basis.
2. Giet al kloppend langzaam de Merlot-azijn erbij, zodat de saus mooi bindt.
3. Voeg het zout, de pittige saus en het gerookt paprikapoeder toe.
4. Meng met een garde of vork tot een gladde, romige saus.
5. Proef en breng op smaak met extra pit of zuurtegraad, naar wens.
6. Roer alles goed door elkaar en serveer direct, of bewaar luchtdicht tot gebruik.
Tip
Serveer deze Brava vinaigrette goed gekoeld en gebruik binnen 24 uur voor de beste smaak en textuur.

@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl