[ERROR]

Miso: Toepassingen

Algemene toepassingen per soort miso:


1. Lichtere miso's: soepen, dressings, spreads en sauzen.

2. Donkerdere miso's: zwaardere gerechten zoals roerbakgerechten, gegrilde of gebakken gerechten, noedelgerechten en in vegetarische hamburgers en andere vleesanalogen die baat hebben bij meer hartige, aardse smaken.
 

Verwerkt In marinades:
Meng de Miso met mirin.
Weetje: Hoe langer het vlees of de vis in de marinade ligt, hoe dieper de miso-smaak zal doordringen

Verwerkt in Misosoep:
Roer de miso pasta in een kom hete dashi-bouillon. De miso zal een diepere smaak afgeven aan de soep. Miso en pompoen gaan zeer goed samen in een soep.
De miso pasta is een fantastische toevoeging aan vele soorten soep, bijvoorbeeld aziatische miso soep. Ingredienten hiervan zijn dashi, groenten, tofu, daikon, negi, wakame, aardappelen, vis, paddestoelen, krab, schelpdieren en kip.

Verwerkt in Glaze voor vlees, vis en groenten:
Glaze is een saus die tijdens het bereiden op het gerecht word aangebracht en daarmee als coating een glanzende afwerking geeft. De glaze voegt een extra smaak dimensie toe.
Meng de miso met sesamolie, strijk vis er mee in en rooster deze vervolgens, zodat bijvoorbeeld een vette vis als zalm gaat glanzen en extra smaak krijgt.
Voeg na het sauteren van groenten zoals wortelen of spruitjes gelijke delen miso en boter toe voor een boterachtige finishing touch.
Combineer miso met fruitconserven, azijn en aromaten. Kook dit in en smeer je vlees in voordat het in de oven gaat.

Verwerkt in Dressing, dipsaus en saus:
Verdun de miso pasta met vloeistoffen zoals mirin, sake of soja. De miso zal de saus mooi op smaak brengen. Wanneer je de miso in een dressing of dip verwerkt, kun je er ook nog een beetje water aan toevoegen.
Meng rijstazijn, miso en sesamolie voor een makkelijke dressing die net zo lekker is op geroosterde groenten als in noedel-gerechten.
Een saus die heerlijk is in combinatie met vis verkrijg je bijvoorbeeld door miso te Mengen met Dijon mosterd en mirin.
Om een nog intensere carbonara saus te verkrijgen, kun je miso door de eieren kloppen die als basis van de saus fungeren.
Om een heerlijke complexiteit aan vinaigrette toe te voegen, klop dan 1 eetlepel sherry- of wijnazijn, 2-3 eetlepels arbequina olijfolie en 1 kleine theelepel misopasta door elkaar.
Miso hoeft niet gekookt te worden. Daardoor is het direct klaar voor gebruik.

Vervanger van zout.
Miso heeft een natuurlijk zoutgehalte en kan een geweldige manier zijn om te kruiden en nog meer smaak toe te voegen dan alleen met zout.

Een laatste kooktip: Haal je roerbakgerecht van het vuur af, voordat je de miso toevoegt.

De in dit artikel beschreven producten op een rij voor u:

Biologische Gerst Miso

500 gram
Deze biologische miso (in stijl zoals die op het platteland word gemaakt) is een miso van gerst en heeft de bijzonderheid om meer koji te kunnen bevatten. Daarom geeft het een diepere en int (...)
11.47 12.50
Nu bestellen

Gerst Miso 'Awase'

500 gram
Deze miso met gerst kan worden gebruikt om miso-soep te bereiden en vlees en groenten te marineren. Het kan ook worden toegevoegd aan aardappelpuree of groentesoepen.
11.42 12.45
Nu bestellen

Miso Koji Creme

500 gram
Deze miso is perfect voor marinades. U kunt er bijvoorbeeld zalm mee insmeren of varkensribbetjes erin marineren voordat u ze op de barbecue grilt. U kunt het ook gebruiken in sauzen, in aar (...)
10.55 11.50
Nu bestellen

Miso Mame Hatcho

400 gram
Hatcho Miso is een zeldzaam product dat slechts 0,2% van de misoproductie in Japan uitmaakt. Geproduceerd van 100% sojabonen, deze worden geselecteerd en gestoomd voordat ze gedurende 18 maa (...)
11.51 12.55
Nu bestellen

Miso Kojiya

300 gram
Rijk in aroma's en gevuld met heerlijke umami-smaak, de Kojiya Koji Miso is zoeter dan andere miso en is geweldig voor de klassieke Japanse keuken. Heerlijk in combinatie met groenten, verdu (...)
6.88 7.50
Nu bestellen

Rode Miso 'Akadashi'

500 gram
De rode miso heeft een meer uitgesproken smaak dan de bruine en witte miso. Het heeft een diepe, zoute en rijke umami-smaak.
11.42 12.45
Nu bestellen

Sumo Spicy Miso

360 gram
Deze miso Sumo kan kan worden gebruikt voor de bereiding van traditionele miso-soep, als smaakmaker voor vlees- en visgerechten, in romige sauzen met boter of kaas.
12.89 14.05
Nu bestellen

Witte Miso

500 gram
Deze Witte miso wordt 1 tot 2 weken gefermenteerd en bevat minder zout dan andere miso’s. De Smaak is zoet, licht gezout en rijk aan umami-smaak. Het kan worden gebruikt in sauzen, marin (...)
11.42 12.45
Nu bestellen

Mirin

360 ml
Mirin voegt umami, diepte en een elegante, zachte zoetheid toe aan het gerecht. Voeg wat mirin toe aan wat visbouillon voor een subtiele smaak, of combineer het met andere ingrediënten zoa (...)
18.30 19.95
Nu bestellen

Geconcentreerde Dashi Yagisawa

360 ml
Deze geconcentreerde Dashi vloeistof is ideaal voor het maken van soepen, cel-ar-bouillons, sauzen en ook voor het meekoken van rijst.
26.38 28.75
Nu bestellen

Sesam olie

150 ml
De zoete en unieke smaak van sesam geconcentreerd in deze olie gebruikt u voor uw vlees- en vismarinades, en besprenkeld u over uw groenten en uw salades.
10.28 11.20
Nu bestellen
NIEUW!

Chardonnay Azijn Agredolc

500 ml
Een breath of fresh air Frisse en intense wijnazijn gemaakt van de Chardonnay-variëteit, druivenmost en 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Proefnotities: Gekenmerkt door een (...)
13.72 14.95
Nu bestellen
NIEUW

Sake Hakuko junmai ginjo

300 ml
Deze sake, met een polijsting van 60%, wordt gemaakt met echt zuiver water dat door de brouwerij uit een gegraven put wordt gehaald. Het is een « junmai » sake, want de acohol werd alleen (...)
23.64 28.60
Nu bestellen

Ongepasteuriseerde Shiho Shizuku Soja saus

300 ml
Deze hoogwaardige sojasaus is ongepasteuriseerd. Zelfs de meest veeleisende kenners zullen blij zijn met de kwaliteit. De smaak is diep, lang, rond en zeer rijk aan umami. Het kan in al uw (...)
14.67 15.99
Nu bestellen

Sherry Azijn

250 ml
Een traditionele toepassing is de authentieke Andulusische gazpacho of sprenkel het over gebakken vis. Het is een essentieel ingrediënt bij de bereiding van mayonaise of een van de Bilbain (...)
5.78 6.30
Nu bestellen

Witte Wijn Azijn

1 liter
Mooie manieren van toepassing: in combinatie met mayonaise, castrique, aioli, zoetzure bereidingen en in dressings.
8.21 8.95
Nu bestellen

Arbequina Olijfolie Extravergine

250 ml
Een heldere olijfolie met de fruitige geur van banaan en appel, een frisse groene geur van tomaat, artisjok, venkel en noten (amandelen), een romig mondcontact met een zoete smaak die overga (...)
11.88 12.95
Nu bestellen

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.

Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster