[ERROR]

Inloggen

VAKANTIESLUITING: In verband met onze vakantie zijn wij gesloten van do. 25 juli t/m zo. 11 augustus. Vanaf ma. 12 augustus worden order

Miso: Toepassingen

Algemene toepassingen per soort miso:


1. Lichtere miso's: soepen, dressings, spreads en sauzen.

2. Donkerdere miso's: zwaardere gerechten zoals roerbakgerechten, gegrilde of gebakken gerechten, noedelgerechten en in vegetarische hamburgers en andere vleesanalogen die baat hebben bij meer hartige, aardse smaken.
 

Verwerkt In marinades:
Meng de Miso met mirin.
Weetje: Hoe langer het vlees of de vis in de marinade ligt, hoe dieper de miso-smaak zal doordringen

Verwerkt in Misosoep:
Roer de miso pasta in een kom hete dashi-bouillon. De miso zal een diepere smaak afgeven aan de soep. Miso en pompoen gaan zeer goed samen in een soep.
De miso pasta is een fantastische toevoeging aan vele soorten soep, bijvoorbeeld aziatische miso soep. Ingredienten hiervan zijn dashi, groenten, tofu, daikon, negi, wakame, aardappelen, vis, paddestoelen, krab, schelpdieren en kip.

Verwerkt in Glaze voor vlees, vis en groenten:
Glaze is een saus die tijdens het bereiden op het gerecht word aangebracht en daarmee als coating een glanzende afwerking geeft. De glaze voegt een extra smaak dimensie toe.
Meng de miso met sesamolie, strijk vis er mee in en rooster deze vervolgens, zodat bijvoorbeeld een vette vis als zalm gaat glanzen en extra smaak krijgt.
Voeg na het sauteren van groenten zoals wortelen of spruitjes gelijke delen miso en boter toe voor een boterachtige finishing touch.
Combineer miso met fruitconserven, azijn en aromaten. Kook dit in en smeer je vlees in voordat het in de oven gaat.

Verwerkt in Dressing, dipsaus en saus:
Verdun de miso pasta met vloeistoffen zoals mirin, sake of soja. De miso zal de saus mooi op smaak brengen. Wanneer je de miso in een dressing of dip verwerkt, kun je er ook nog een beetje water aan toevoegen.
Meng rijstazijn, miso en sesamolie voor een makkelijke dressing die net zo lekker is op geroosterde groenten als in noedel-gerechten.
Een saus die heerlijk is in combinatie met vis verkrijg je bijvoorbeeld door miso te Mengen met Dijon mosterd en mirin.
Om een nog intensere carbonara saus te verkrijgen, kun je miso door de eieren kloppen die als basis van de saus fungeren.
Om een heerlijke complexiteit aan vinaigrette toe te voegen, klop dan 1 eetlepel sherry- of wijnazijn, 2-3 eetlepels arbequina olijfolie en 1 kleine theelepel misopasta door elkaar.
Miso hoeft niet gekookt te worden. Daardoor is het direct klaar voor gebruik.

Vervanger van zout.
Miso heeft een natuurlijk zoutgehalte en kan een geweldige manier zijn om te kruiden en nog meer smaak toe te voegen dan alleen met zout.

Een laatste kooktip: Haal je roerbakgerecht van het vuur af, voordat je de miso toevoegt.

De in dit artikel beschreven producten op een rij voor u:

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster