[ERROR]
bereidingstijd: 10 aantal personen: 4

 Ingrediënten:

. 100 gram boekweitmeel
. 200 ml melk

PS: houd de melk en het meel nog even bij de hand, soms heb je nog een beetje van het een of andere nodig.

. 50 gr gehakte hazelnoten
. 1 ei
. 1 theelepel vanille extract  van Terre Exotique
. 1 afgestreken eetlepel sucre de Noël  van Terre Exotique
. 1 afgestreken eetlepel muscovado suiker  van Terre Exotique
Snufje zout  van Terre Exotique
. Boter of zonnebloemolie om de pannenkoekjes in te bakken


Topping:
agavesiroop, maple syrup of golden syrup  van Terre Exotique
. vanille-ijs

WIJNADVIES:

Humm van 100% Muscat Blanc à Petit Grains

Voeg alle producten toe

BEREIDING


- Het komt er niet echt op aan, maar ik doe meestal eerst het ei en de melk in de beslagkom en daarna de droge ingrediënten.

- Met een garde klop je het geheel tot een glad beslag. Het beslag moet goed vloeibaar zijn maar niet te waterig. Soms moet je iets meer melk toevoegen en soms iets meer boekweitmeel.
Een grote soeplepel is handig om het beslag mee in de koekenpan te gieten.

- Klontje boter of wat olie in de koekenpan en deze goed verhitten.

- Neem een soeplepel vol beslag in de pan gieten, pan iets ronddraaien, zodat het beslag verdeeld wordt over de hele pan.

- Bak ongeveer 2 minuten per kant, dit hang af van de hitte onder de pan en de structuur van je pan. Als het beslag aan de bovenkant gestold is, kan je de pannenkoek omdraaien, dat is mijn trucje.
Als je boter gebruikt, moet je even opletten dat je boter niet verbrandt.
Hoe meer olie of boter je gebruikt, hoe knapperiger het randje van je pannenkoek wordt. De pannenkoek zal dan voller van smaak zijn, maar ook ietsje vetter natuurlijk.

- Leg de pannenkoek op een bord, bovenop een omgedraaid schoteltje, zo kan je de pannenkoeken beter afpakken en plakken ze minder snel aan elkaar. Bedek de pannenkoeken met aluminiumfolie of een ander groot bord.

-Voor pannenkoek doe je weer wat olie of boter in de pan en bak verder.
Bak, eat, repeat, bijna de mooie titel van het boek van Nigella ‘Cook, Eat, Repeat’, gelijk heeft ze!
Eet je de pannenkoeken meteen dan kan je ze warmhouden, goed afgedekt met aluminiumfolie in een warme oven, ongeveer 50/70 graden.

Van dit recept maak ik ongeveer 5 pannenkoeken in een koekenpan van 24 cm doorsnee. Voor een dessert zou ik de pannenkoekjes kleiner maken.
En weet je wat nog een erg groot voordeel is, boekweitbeslag klontert nooit! Roeren met een garde en je beslag is glad.

De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn:

Vanille Extract

40 gram
Het is een natuurlijk extract van hoge kwaliteit, met een concentratie van 300 gram vanillebonen per liter, afkomstig van Madagaskar vanilla planifolia (Bourbon vanille). Een theelepel parfu (...)
18.81 20.50
Nu bestellen

Suiker met de Specerijen van Kerst

250 gram
U kunt deze exotische mix van kaneel en kruidnagel ook gebruiken om een crème brulée te karamelliseren. Geniet van deze suiker met een geplette banaan bedekt met kerstsuiker. Ook in com (...)
7.29 7.95
Nu bestellen

Muscovado Suiker

200 gram
Enkele gerechten waarin Dessert specialist min20ijs muscovado suiker gebruikt: . Cake van bruine boter en muscovadosuiker, caramel roomijs met poivre long peper. . Sabayon van Pedro Ximine (...)
6.61 7.20
Nu bestellen

Fleur de Sel Madagascar

90 gram
Strooi wat van dit zout op een eitje, salade of hoofdgerecht. Gebruik Fleur de sel nature op een schoteltje aan tafel en niet in de molen. De delicate smaak sensatie komt dan tot haar volle (...)
7.06 7.70
Nu bestellen

Agave Siroop

250 ml
De lichte honing smaak en textuur zijn perfect voor het ‘aanzoeten’ van dranken of het verminderen van de bitterheid van ingrediënten in hartige gerechten. Maar het is bovenal een uits (...)
5.78 6.30
Nu bestellen

Esdoornsiroop AhornSiroop

200 ml
Een heerlijke siroop in combinatie met ontbijtgranen, yoghurt, zelfgemaakte koekjes, pannenkoeken, taarten, cake, muffins, wafels en sorbets.
16.42 17.90
Nu bestellen

Humm

500 ml
Een goudgele wijn met krachtige aroma’s als witte bloesem en het knapperige van de muskaatdruif, een hint van muskus, rozenhout en litchee. Fruit tonen als pompelmoes, versgeperst sinaasap (...)
12.39 14.99
Nu bestellen

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster