Kabeljauwacras en colombosaus
Deze heerlijke kabeljauwbeignets, een emblematisch gerecht uit de West-Indische keuken en haar culturele en culinaire diversiteit,
worden traditioneel warm geserveerd als aperitief of als voorgerecht.
Ingrediënten
. 800 g verse kabeljauw
. 600 g bloem
. 500 ml water
. 2 zakjes bakpoeder
. 2 rode uien
. 1 teentje knoflook
. peterselie, bieslook
. 2 theelepel Terre Exotique groene chilipasta
. 1 limoen
. wayanad zwarte peper
Voor de colombosaus:
. 1 yoghurt
. 1 theelepel Terre Exotique Colombo
. bieslook
Bereiding
Voor de acra's:
1. Verkruimel de vis met een vork, zorg ervoor dat u de graten verwijdert.
2. Snijd de ui, knoflook, peterselie en bieslook fijn en voeg ze toe aan de kabeljauw,
3. Voeg de chiliroom toe (afmeten naar de sterkte van jouw smaak) en peper.
4. Maak het beignetdeeg klaar: giet de bloem in een slakom, voeg beetje bij beetje het water toe terwijl je mengt met een garde en voeg tenslotte het kabeljauwmengsel toe.
5. Giet het bakpoeder en het sap van een halve citroen erover. Meng alles met de garde door het deeg.
6. Verhit de olie in je frituurpan tot 180°C. Terwijl het aan het opwarmen is, vorm je kleine stapeltjes deeg.
7. Als de olie in je friteuse heet genoeg is, doe dan een test met een acras. Ze moeten onmiddellijk naar de oppervlakte stijgen (anders de temperatuur verhogen). Het moet mooi bruin zijn. Proef het, als het je uitkomt!
Voor de colombosaus:
1. Giet je yoghurt in een kom
2. Voeg 1 theelepel colombo toe en vervolgens een scheutje limoensap en meng.
3. Je saus is klaar om van te genieten.
Tip van de chef-kok:
Ontzout de kabeljauw de dag ervoor in een grote kom koud water (bij voorkeur gedurende 24 uur)
De gebruikte Ingrediënten:
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl