Pittige Colombokip
Colombo wordt ook wel West-Indische curry genoemd. Het is zowel een mengsel van kruiden als curry of zelfs massala. Het is ook een traditioneel Indiaas gerecht dat sinds de 19e eeuw een veelgebruikt gerecht is in Frans West-Indië.
Voor het koekje
. 1 kip in stukjes
. 6 aardappelen
. 1 ui
. 1 takje peterselie
. 1 takje verse tijm
. 1 laurierblad
. 1 limoen (voor limoensap)
. 1,5 eetlepel Terre Exotique colombo
. ¼ theelepel Terre Exotique West-Indische peper
. 3 eetlepels Arbequina extravergine olijfolie.
. rijst eventueel als bijgerecht
Bereiding
1. Begin met het wassen, schillen en in stukjes snijden van je aardappelen.
2. Snijd vervolgens de ui en bak deze in een ovenschaal met een beetje olijfolie.
3. Voeg de gehakte peterselie toe en bak ongeveer 1 minuut bruin.
4. Voeg de stukken kip toe en bak ze 3 minuten bruin. Voeg vervolgens de aardappelen en colombo, laurier en tijm toe.
5. Voeg het limoensap en een glas water toe.
6. Meng goed en plaats de West-Indische peper op uw gerecht.
7. Dek af en kook op laag vuur gedurende 1 uur.
Bij dit gerecht kunt u witte rijst als bijgerecht bereiden. De rijst helpt de pikantheid van de West-Indische peper te verminderen.
Eet smakelijk!
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl