Kip Bretonse Curry Surinaamse stijl
Een heerlijk recept in samenwerking met Daniel Elsau.
Ingrediënten van Cooklovers.
Vanaf het moment dat Daniel Elsau en ik elkaar hebben ontmoet werkt hij met onze producten in de keuken. Met dit gerecht heeft hij zich laten inspireren door zijn Surinaamse roots. Door niet een Curry de Madras of een Kerrie poeder te gebruiken, maar onze unieke 'Bretonse Curry' heeft hij een hele leuke twist in zijn oorspronkelijke 'Kip Kerrie' gerecht aangebracht.
Deze Curry variant is het resultaat van de intensieve contacten die zeevaarders uit India en Bretagne hadden. Curry gecombineerd met zeewier en algen. Heerlijk!
Ingrediënten:
300 gram rijst
Zoetzuur
. 1 komkommer
. 200 gram azijn van Vinagres Badia
. 200 gram suiker van Terre Exotique
Curry
. 550 gram kipfilet
. 1 ui
. 2 eetlepels kokos olie van Terre Exotique
. 400 ml kokos melk
. 3 eetlepels Curry Breton van Terre Exotique
Garnituur
. 50 gram gepelde pinda's
. 30 gram Dukkah van Terre Exotique
. verse platte of gekrulde peterselie
. bosui
. snufje zout van Terre Exotique
. snufje zwarte penja peper van Terre Exotique
WIJNADVIES:
Montepulciano 'Colle Maggio' van het wijnhuis Torre Zambra in Abruzzo Italië
BEREIDING:
1. Weeg 200 gram azijn en 200 gram suiker af.
Breng dat aan de kook in een steelpan. Snij de komkommer naar wens en doe het in een kom, Als de zoetzuur kookt giet je het over de komkommer. Zorg ervoor dat de komkommer helemaal in het vocht ligt.
2. Snipper de ui en snijd de kip in blokjes. Verhit 2 lepels kokos olie in een pan en fruit de ui en curry de breton aan. Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Blus de kip af met kokos melk en zet de curry op laag vuur.
3. Zet een pan met water en een beetje zout op. Breng dat aan de kook. Doe de rijst in de pan en kook het voor 8 minuten. Daarna giet je de rijst af.
4. Maak het bord op met curry, rijst, pinda’s, bosui, dukkah en de zoetzure komkommer.
5. Geniet!
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl