[ERROR]
bereidingstijd: 120 minuten aantal personen: 4 personen

Mezze Maniche gevuld met Gamba in Bisquesaus met Kokkels en Zoet-Zuur

Een heerlijk recept in samenwerking met Machiel Seyferth.
Ingrediënten van Cooklovers.

Machiel Seyferth en Daniël Schuringa gaan al vele jaren terug. Ze werken al samen vanaf de opening van Barça in Amsterdam tot Zuijders nu in Arnhem.

Zijn specialisme: Mediterrane gerechten. Heb je ooit een Bouillabaise van Machiel genoten, dan is het echt moeilijk die ervaring te evenaren.
Dit recept deelt hij met jullie vanuit zijn eigen recepten boek.

Ingrediënten:

. 800 gram hele gamba's
. 500 gram kokkels
. 1 theelepel basilicum 
. 1 theelepel venkelzaad
. 1 theelepel knoflook
. 1 gram rode kampot peper

. Pasta mezze maniche 500 gr

Bisque
. koppen en pantsers van de gamba's
. 1 rode peper
. 15 gram verse gember
. 1 theelepel knoflook
. 20 gram olijfolie Arbequina
. 400 gr water

. 1 bosje peterselie
. 300 gram prei
. 200 gram bleekselderei
. 300 gram wortel

Zoet-Zuur basis
. 50 gram rietsuiker
. 100 gram kaki azijn
. 250 gram water
. 7 gram zout fleur de sel
. 2 gram steranijs
. 1 stuks habanejo chilli peper

. 150 gram rode ui
. halve bloemkool
. 1 stuks paprika
. 250 gram wortel
. halve komkommer

WIJNADVIES:

Albariño van Lagar de Costa

Voeg alle producten toe

BEREIDING: 

1. Zet de kokkels het liefst 6 uur van te voren in zout water (1 ltr water met12 gram zout)

2. Pel de gambas en verwijder het darmkanaaltje. Snij de rug open tot het kanaal en trek het met de punt van je mesje het darmpje eruit.
BEWAAR DE KOPPEN EN DE PANTSERS.
Pureer de gambas met de basilicum, knoflook, de gemalen rode kampot peper en het venkelzaad en vul een spuitzak ermee.
Leg tot gebruik in de koelkast.

3. Breng 1,5 ltr water aan de kook en voeg 20 gr zout toe.
Kook de mezze maniche pasta af tot ze nog een flinke beet hebben.
Spoel goed koud en meng een beetje arbequina olijfolie door de pasta zodat ze niet zo snel gaan kleven.
Vul de mezze maniche met de garnalenfarce (vulling).

4. Bak alles aan in de arbequina olijfolie tot de de garnalenkoppen en pantsers kleuren.
Blus af met het water.
Breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes trekken.
Als de bouillon op smaak is, zeven en nog wat in laten koken, of laat het nog wat langer trekken.

5. Snij de wortel, prei en bleekselderij in brunoise (in blokjes).
Hak de peterselie fijn.

6. Maak het 'zoet-zuur' het liefst een dag van te voren klaar.
Breng alles (rietsuiker, kaki azijn, water, fleur de sel zout, steranijs en habanejo peper )aan de kook  en laat een half uur trekken.
Voeg de groenten (peterselie, prei, bleekselderie en wortel) toe en kook 2 minuten en laat afkoelen.

7. Snij de rode ui in reepjes.
Snij de bloemkool in roosjes.
Snij de paprika en de wortel brunoise( blokjes).
Schraap de zaadlijsten uit de komkommer en snij in de komkommer vervolgens in reepjes.

8. Neem een grote koekenpan en doe daar 3 eetlepels arbequina olijfolie in en zet de mezze maniche pastar met de gambakant in. Bak kort aan en draai ze om. Bak deze kant ook kort en haal ze uit de pan.
Bak de groente (wortel, prei en bleekselderij) kort aan en voeg de kokkels toe. Als die open gaan, blus je alles af met de bisque.
Leg de mezze maniche pasta terug in de pan en warm door.
Voeg nog wat boter toe zodat de saus wat bindt.
Verdeel de mezze maniche pasta over de borden. Zet ze rechtop en schep de saus met groenten en kokkels eromheen en garneer met peterselie.
Serveer er het koude Zoet-Zuur bij in een aparte schaal.

5. Bon appétit !

De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn:

Prijzen zijn getoond exclusief btw
Toon inclusief BTW
Prijzen zijn getoond inclusief btw
Toon exclusief BTW
Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster