Tonijn Sashimi met frisse Ponzu Dressing en cunchy Sesam Dashi
Een heerlijk recept in samenwerking met Ronald Lankman.
Ingrediënten van Cooklovers.
Daniël Schuringa heeft jaren samengewerkt met Ronald Lankman toen hij zijn eigen caterings bedrijf 'De Ambachtelijke Cateraar' had. Ronald verwerkte de ingrediënten van Cavad'or exclusives in zijn gerechten en adviseerde bijpassende wijnen van Cavad'or exclusives bij die gerechten.
Nu nog steeds werken zij samen. Zo levert Cavad'or exclusives nog steeds ingrediënten aan de zaak waar Ronald Lankman mede-eigenaar van is: Marie Café Brasserie in Amersfoort.
Ingrediënten:
. Verse tonijn moot 300 gram sashimi kwaliteit, mooi gelijkmatig stuk (vraag aan de visboer!)
. Zoete witte ui : 2 grote of 4 kleine
. Bonito furikake 50 gram (niet meer leverbaar via Cavad'or exclusives, eventuele vervanging klik hier voor onze overige furikakes)
. Sesam Dashi 50 gram
. Ponzu Yuzu Shibanuma 75 ml
. Fleur de sel uit Madagascar
Scherp sashimi mes
2 snijplanken (vis en groentes)
Klein kook pannetje
Plat bord
Schalen om de gerechten of te maken
WIJNADVIES:
Provençaalse rosé uit Vidauban 'Le Passe Temps'
BEREIDING:
Verzamel alle ingrediënten en benodigdheden.
1. Begin met de zoete uitjes. Breng een klein pannetje met water aan kook. Maak ondertussen de uien schoon op een snijplank en snij er mooie schelpjes van. Blancheer de uienschelpjes in het kokend water (zonder zout) voor 2 a 3 minuten. De ui moet nog mooi beetgaar zijn, let wel op dat de krachtige uiensmaak er vanaf is gekookt.
2. Begin met de vis. Pak hiervoor een andere snijplank dan gebruikt voor de uien. Snij de vis sashimi style in plakken van ongeveer 0,5 a 1 cm dik. De lengte hangt af van het stuk vis wat er gekocht is. Probeer mooie gelijkmatige stukken te krijgen. Besprenkel het geheel met klein beetje grof zout.
3. Leg de bonito furikake flakes op een plat bord en ‘paneer’ alsware de tonijn totdat er een mooi laagje ontstaat. Leg de tonijn apart en bewaar de overige bonito flakes luchtdicht in de voorraadkast.
4. Begin met opmaken van de borden.
5. Centreer de tonijn midden op het bord. Verdeel hierover de uienschelpjes mooi op of naast de tonijn. +/- 3 a 4 per bord. Pak een klein lepeltje voor de ponzu. Vul de uienschelpjes met de ponzu. Dit mag ook een klein beetje naast de tonijn vallen. Pak de sesam dashi crunch en ‘besprenkel het geheel.
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl