bereidingstijd: aantal personen:
Worteltaart met catalaanse vinaigrette
Al in de 10e eeuw gebruikten Arabische chefs wortels als zoetstof in desserts. De moderne oranjewortel werd echter pas in de 17e eeuw door de Nederlanders verbouwd. Het eerste recept voor worteltaart verscheen in 1827 in een Frans kookboek in Groot-Brittannië.
Ingrediënten
. 300 g wortel
. 5 eieren
. 200 g suiker
. 200 g bloem
. 1 zakje gist
1 dosis Catalaanse vinaigrette:
o 50 ml Bitterzoete Port Azijn
o 100 ml extra vergine olijfolie
o ½ theelepel zout
o 10 g geroosterde hazelnoten
o 10 g geroosterde amandelen
o 10 g pijnboompitten
o 10 g rozijnen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Klop de eidooiers en de suiker los.
- Voeg de bloem, de gist en de Catalaanse vinaigrette toe.
- Maak de wortelen schoon, schil ze en rasp ze.
- Voeg alles toe en meng het geheel.
- Klop de eiwitten stijf.
- Voeg langzaam toe en meng voorzichtig.
- Doe het cakedeeg in een antiaanbakvorm
- Bak ongeveer 45 minuten, tot het midden gaar en bruin is.
- Haal de taart uit de vorm en serveer.
De gebruikte Ingrediënten:
@cooklovers.nl
Cooklovers nl
cookloversnl